Black Horse-rehu kokemuksia

Ravivalmentaja Jani Ruotsalaisen kokemus Sport Mixistä.

Jani Ruotsalainen

"Black Horsen Sport Mix on meillä käytössä lähes kaikilla starttihevosilla ja on sopinut oikein hyvin meidän ruokintaan,sekä lämminverisille että suomenhevosille.
Hevoset ovat pysyneet hyvässä kunnossa läpi koko kilpailukauden ja syövät Sport Mixiä mielellään."

- Jani Ruotsalainen

 

Aaltosen kilpailevat siskokset ja ponit Tallyho Silver ja Monsson.

Louise Aaltonen ja Tallyho Silver

Meillä on kaksi ponia, Tallyho Silver ja Monsson, joilla treenaamme ja kilpailemme siskoni kanssa. Arkeen kuuluu monipuolista treeniä, mutta suosikkilajimme on esteratsastus. Ponit kuluttavat paljon energiaa ja olemme nyt yli vuoden ruokkineet niitä Black Horse -rehuilla ja -lisäreillä. Poneilla on päivittäin käytössä Black Horse Tender-rehu. Nuorempi poneista, Tally, on aika nirso eikä todellakaan tykkää kaikesta ruuasta, mutta Tender maistuu sille hyvin.
Lisäksi ponit saavat joka päivä juoman, joka koostuu mm. Black Horse -pellavarouheesta, Grain Free Mashista, Greenmix -viherpelleteistä ja BE Special -vitamiinirouheesta. Tally saa herkkänä ja temperamenttisena tammana myös Black Horse Premium Stressless-jauhetta. Tarvittaessa varmistamme ponien neste- ja suolatasapainon Black Horse Premium Elektrolyyttijauheella. Varsinkin kesällä ja kisareissuilla tämä jauhe on aina matkassa mukana.
Olemme todella tyytyväisiä Black Horse -tuotteisiin. Ponimme voivat hyvin ja meistä tuntuu, että olemme löytäneet niiden tarpeisiin juuri sopivat rehut. Kotimainen valmistus on ehdottomasti plussaa. Vahva suositus meidän tiimiltä!

- Louise Aaltonen

 

 Black Horse Omega-3:sta apuna seniorille.

Senioriponi Sankku

Vanhat nivelet vaivasivat 34-vuotiasta shetlanninponitammaani pahoin. Omat jalkani saavat omegasta apua, joten päätin kokeilla Black Horse Omega3-tuotettanne poniin. Muutos parempaan tuli hetkessä ja liikkuminen parani niin, ettemme olleet uskoa silmiämme!

T. Satu Kusk ja Sankku-poni Roihuvuoren seniorikeskuksesta

 

Easypee kokemuksia

 Tero Mäenpää

Ravivalmentaja Tero Mäenpää Jämsä

"Meillä on valmennuksessa suomenhevosori jolla oli virtsaamisongelmia. Se virtsasi tallissa epäsäännöllisesti ja treenilenkiltä talliin tultaessa se virtsasi välittömästi tallin käytävälle tai pesupaikalle.Kokeilin Black Horsen uutta Easypee tuotetta. Se söi sen hyvin ja noin viikon päästä päivittäisen käytön jälkeen se alkoi virtsata normaalisti. Ilmeisesti se joutui pidättelemään virtsaa ja juoksi treenilenkin rakko täynnä.Nyt hevonen on normaali ja juossut jo pari voittoakin tauon jälkeen.

Voin suositella Easypeetä hevosten virtsaamisongelmiin. Kokemukseni mukaan se on erityisesti ruunien ja oriiden vaiva."

Tero Mäenpää

 

Asiaa hevosen vatsan hyvinvoinnista!

Erika Marttinen ja Tosi-Malli juomassa. Kuva: Marika Hellman Photography

Meillä siitä huolehditaan helposti Black Horsen #mygastron avulla.

Black Horsen MyGastro on ollut meillä käytössä usean vuoden ajan. Ostin sitä ensimmäisen kerran hevoseni kärsiessä lievästä vatsahaavasta sekä vatsaongelmista, mikä on hyvinkin yleinen vaiva etenkin kilpahevosten keskuudessa. MyGastro oli ehdoton valintani, sillä se sisältää mm. Pektiiniä, joka muodostaa vatsaan hellivän ja suojaavan kalvon vatsahapoilta sekä vatsaa rasittavilta lääkeaineilta mm. ennen liikuntaa tai lääkekuurien aikana. Se rauhoittaa sekä tukee myös vatsaa esimerkiksi heinälaadun muttuessa tai ruokintavälien ollessa pidempiä.

Aloitimme tehokkaasti MyGastron syötön aamuisin sekä iltaisin yhdessä Black Horsen Pellavan kanssa. Vatsahaava parani nopeasti ilman lääkekuureja eikä sen jälkeen ole uusinut aktiivisesta kilpaelämästä huolimatta.

Jauhe on helppo sekoittaa turvotettavaan rehuun tai veteen ja se on maistunut sen sisältämän viherjauhon ansiosta kaikille hevosilleni ikää tai käyttötarkoitusta katsomatta. MyGastro on jäänyt päivittäiseen käyttööni ja sitä käyttävät kaikki hevoseni. Nykyään annan helposti ja nopeasti mitallisen MyGastroa sekoitettuna veteen tai pellavaan kauhassa ennen treeniä tai kuljetuksia. Iltapuuron seassa hevoset saavat toiset mitalliset jauhetta. Ennen pidempiä kilpailumatkoja tai niiden aikana tykkään tehostaa vielä annostusta kolmeen mitalliseen.

Jos minun täytyisi valita yksi, mitä hevoseni käyttäisivät lopun elämäänsä, se olisi tämä ”taikajauhe”. Tätä voin suositella kaikille hevosten vatsaa tukemaan, vaikkei kärsisikään vatsahaavasta tai mahaongelmista, joko päivittäiseen tai kuuriluontoiseen käyttöön.

 terveisin Erika Marttinen

 

Black Horse kokemuksia Irlannista by ohjastaja ja valmentaja Philip "Buster" Gilligan

Philip "Buster" Gilligan

"Black Horsen tuotteet, sekä rehut että lisäravinteet ovat erinomaisia. Isäni on hyvin tarkka hevosten ruokinnassa, olihan hän niin paljon tekemisissä Irlannin armeijan hevosten kanssa. Melko pian sen jälkeen kun Black Horsen rehut tulivat tallillemme hän totesi että hevosten lanta on täydellistä, ei kovaa eikä liian löysää. Tavalliselle ihmiselle tämä tieto kuulostaa oudolta mutta on erityisen tärkeää varmistaa hevosen sekä sen suoliston hyvinvointi.

Philip "Buster" Gilligan startissa Irlannissa

Siirryttyämme Black Horsen tuotteisiin olemme todenneet että hevoset ovat hienon näköisiä ja niiden karva kiiltää. En voi todellakaan valittaa heidän tuotteistaan. Olen käyttänyt monia rehuja ja lisäaineita. Jotkut hevoset eivät suostu syömään niitä lainkaan, meillä on muutama nirso syöjä. Heti kun annoin niille Black Horsen tuotteita näin että ne kaikki pitävät niistä. En voisi enempää suositella niitä." Näin kertoo irlantilainen Philip "Buster" Gilligan.

 

Suomenhevostamma Tosi-Malli ja Erika Marttinen

Tosi-Malli ja Erika Marttinen

Kevät-terkut Erika Marttilselta;

Hevoset Tähden Välke 15v, Tosi-Malli 5v sekä Ristiässä 3v voivat oikein hyvin! Päivittäisessä käytössä kaikki syövät Tenderiä sekä puuroa joka  koostuu Mashista sekä Pellavasta. Ennen kesän toivottavaa kisakauden alkua kaikki saavat pienen ansaitun lomailujakson. Nuoriso tähtää syksyn laatuarvosteluihin ja mahdollisesti Tosi-Malli eli Maikki pyörähtää alottamassa kilparatsun uraa jo aikaisemmin. Välke tähtää avoimiin kansallisiin vaativan luokkiin sekä mahdollisesti heinäkuun SM-kisoihin. Kilpailukauteen valmistautuu omieni lisäksi myös ruuna Kuuselan Sulo i. Corleone sekä puoliveritamma Cadiia.

Kevät terkuin, Erika ja hepat!

 

Pomona II on 2003 syntynyt shetlanninponitamma.

Pomona II raviponi kuningatar 2020 Teivossa

Pomona on ollut suomen kärkitamma vuodesta 2012 jolloin voitti ensimmäisen ponikuningattaruustittelin. Rautainen rouva on edustanut Suomea Mini Elitloppetissa 7 kertaa, aina kolmen parhaan joukossa, voittaen kisan neljästi. Lista on pitkä, Suomen mestaruuksia, kaikki avoimen sarjakilpailut mitä pystyy voittamaan hänen palkintokaapissa on niistä muistot. Lisäksi lukuisia Suomen ennätyksiä ja Pomona on myös  hallitseva maailman ennätystamma huikealla ajalla 2.00,3 . Poni on ainutlaatuinen mutta huolellisella hoidolla, treenillä ja oikealla ruokinnalla syntyy tuloksia.

Poni ei saa olla liian lihava mutta "polttoainetta" on oltava. Pomona on syönyt Black Horse rehua viimeiset vuodet, kauran lisäksi Black Horse Balance ja Black Horse Booster lähinnä kilpailukaudella. Palautusjuomana on veteen laitettu Black Horse Mash ja Black Horsen Elektrolyytit. Säännöllisesti Pomona saa myös Black horsen B-vitamiinia.

Nyt Pomonaa odottaa siitostamman onnelliset päivät, treffit on jo sovittu 😊 ja mukaan matkaan lähtee myös tuttu ja turvallinen oma rehu BH Balance. Kiitämme yhteistyökumppania Biofarmia.Black Horse – rehut ovat tulleet jäädäkseen meidän tiimiin. Emil ja Mats Havulehto , Sipoo

 

Thór från Järsta ja Arnella Nyman

Thór ja Arnella Nyman

Thór från Järsta on 2003 syntynyt ykköspalkittu ori. Tämä komea herrasmies on Stall Hagalundin kuningas. ”Tuure” on kilpaillut yli kymmenen vuotta kansainvälisellä huipulla, suurimpina saavutuksinaan yhdessä Arnellan kanssa 2015 MM-pronssi ja 2016 PM-hopea, sekä lukuisia Suomenmestaruuksia.
Thór rakastaa puuroja - etenkin pellavarouhe sekoitettuna Hippolaxiin on tämän maailmanmatkaajan suurinta herkkua. Iltaisin herkkävatsainen reissumies saa Harmony Mix Mysliä, joka maittaa pidemmilläkin kisamatkoilla! Kertoo Arnella Nyman hevosestaan, kisakumppanistaan.

 

Sara Hietanen ja Joriini

Joriini ja PM 2020

Joriini on vuoden 2020 Pohjoismaiden mestari ja muutenkin kovaa nousua avoimissa sarjoissa viime vuosina tehnyt oripoika. Kotona iloisa mutta kiltti hevonen, raveissa fiksu herrasmies. Ei jännitä eikä turhia hötkyile. Joriini tykkää iltaisin kun otan sen viimeisenä hoidettavaksi kun talli on jo rauhoittunut. Silloin se rentoutuu silmin nähden. Joriini on syönyt jo vuosia Black Horsen Classicia ja Kivennäistä. Mash juomaa menee useampi ämpäri päivässä ripauksella suolaa. Sitä Joriini rakastaa! Kertoo meille Joriinin hoitaja Sara Hietanen.

 

Katja Kuokan ja Hessin Leevin kiitos

Katja Kuokka ja Hessin Leevi

"Leevi kiittää yhteistyökumppania Biofarmia vuodesta 2020.
Paljon hienoja tuloksia saavutettu, mm. suomenhevosten kouluratsastus hopeaa.
Meillä koko talli käyttää Black Horsen rehuja ja Leevi ja muut kilpahevoseni myös lisäravinteita. Leevillä käytössä tälläkin hetkellä kun eletään treenikautta niin Black Horsen Cartivet complete ja Amino-Booster."

 

Lumi Joutsen ja Quantero 4 

Lumi Joutsen ja Quantero 4

 "Quantero 4 on herkkäsieluinen ja herkkäihoinen saksalainen esteruuna. Tutummin Kirppu oli tullessaan arka sekä hyvin nirso ruuan suhteen, mutta vaihto Black Horse Harmony Mixiin herätti Kirpunkin ruokahalun. Nykyään herra oikein odottaa ratsastuksen jälkeistä Black Horsen Mashia johon on sekoitettu joukkoon muun muassa pellavaöljyä, premium Multi-liq monivitamiinia sekä kuurimuotoisesti monia muita Black Horsen lisäravinteita. Kirppu on saanut paljon apua Black Horsen Biomet ja BioTin valmisteista, eikä karva hankaudu enää niin helposti pois." Kertoo Lumi Joutsen kilpakumppanistaan. 

 

Jutta Ihalainen ja Evartti

Jutta ja Evartti Kuninkuus 2020 by Satu Pitkänen

”Evartti vuoden 2020 ravikuningas on herrasmies isolla H.lla niin raviradoilla kuin kotioloissa. Sen elämäntarina kuolemanporteilta ravikuninkaaksi on uskomaton. Sen kanssa työskennellessä huonokin päivä muuttuu hoitajilla ja valmentajalla hyväksi! Välillä herra osaa olla vaativakin ja muistuttaa palvelusväkeään kyllä kenelle ruokaa pitää olla ensimmäisenä antamassa. Evartti on syönyt melkeinpä koko uransa Black Horse Balancea. Aamuin illoin, päiväruuaksi se syö Harmony Mix mysliä sekä Black Horse pellavarouhetta. Herkkuina parasta on kuivattu ruisleipä ja porkkana.” Näin kertoo Evartin uskollinen hoitaja ja henkinen valmentaja Jutta Ihalainen.

Katja Kuokka ja Hessin LeeviSuomenhevosten kaksin kertainen hopeamitalisti, Prix st.Georges tasolla kilpaileva Hessin Leevi ja Katja Kuokka luottavat Black Horsen rehuihin ja lisäravinteisiin.

 

Hevillä ja Jaana Tarvainen

Hevillä by Susann Hoppula

”Hevillä syö Balancea, Tenderiä, Mashiä, oluthiivaa ja paljon muita Black Horse-tuotteita vitamiineistä pellavaöljyyn. Hevi on linssilude. Tykkää esiintyä, monitoiminen, helppo ja yhteistyöhaluinen oripoika. Kyydittää hoitokotilaisia, turisteja, on ollut mukana elokuvan teossa ja saunoo mielellään. Hevi on oikea herrasmiesori ja tuleva isä. Hevi on hoitajan unelma ja meidän perheenjäsen.” kertoo Hevillän hoitaja Jaana Tarvainen.

Kyösti ja Maria

Maria Pyykönen ja Kyösti. Foto by Mia Segercrantz

”Kyösti (Fürst Wild S)on tiimimme ilopilleri jonka kanssa on jo nyt kertynyt paljon hauskoja muistoja. Kyösti pitää rutiineista sekä tutuista ihmisistä ympärillään ja herkkämahaisena sille on tärkeää, että sen rehut ovat laadukkaita ja juuri sille sopivia. Kyöstin ruokinta koostuu Black Horse Tenderistä, Balancesta sekä Breederistä.” - toteaa Maria Pyykönen

Siitosori Corleone

Heidi Svanborg-Lodman ja Corleone. Foto: Mia Segercrantz

Corleone on 18 vuotias nelinkertainen suomenhevosten kouluratsastuksen mestari ja moninkertainen Kelmi Kyyrin voittaja. Rakkaalla hevosella on monta nimeä ja monet ovat oppineet tuntemaankin tämän oriin nimellä Korkki. Nykyään leppoisia eläkepäiviä maastoillen ja tammoja vahtien viettävä vanhempi herrasmies kutsutaankin iltaisin tarhasta talliin huudahtamalla ” Ukkis olisiko jo iltaruokailun aika ”. Tällä oriilla on aina ollut rautaiset hermot ja erittäin hyvä rehunkäyttökyky ja sen ruokinta onkin ollut pääsääntöisesti hyvälaatuista heinää jota se on saanut 5-6 kertaa vuorokaudessa annosteltuna sekä vähäsokerinen ja tärkkelyksinen täydennysrehu Black Horse Tender. Ratsastuksen ja ajolenkkien jälkeen oriille tarjoillaan kädenlämpöistä Black Horsen Mash juomaa jossa on sekoitettuna ripaus merisuolaa tai elektrolyyttiä. Corleone on käytössä jalostukseen ja kevään korvalla se on vuosittain alkanut saamaan Black Horsen Natural E vitamiinia ja Cartivet Complete lisäravinnetta tukemaan vanhenevan oriin terveyttä ja fertiliteettiä siitoskautta varten. Corleone on saanut nimensä sanoista Cour de lion- leijonan sydän, se meidän Korkilla totisesti on! – kertoo Korkin omistaja Petra Rantala