Biofarm Oy

 

Biofarm Oy on suomalaisessa omistuksessa oleva vuonna 1988 perustettu yritys, joka kuuluu Hankintatukku –yritysryhmään. Biofarm Oy:n tehdas, konttori ja varasto sijaitsevat Karkkilassa. Valmistamme, valmistutamme ja maahantuomme erikoisrehuja, täysrehuja, hoitotuotteita sekä eläinlääkkeitä. Työllistämme 28 henkilöä ja vuoden 2020 liikevaihtomme oli noin 11,6 miljoonaa euroa.

Toiminta-ajatus

Kehitämme ja valmistamme tuotteita, jotka ylläpitävät ja parantavat eläinten hyvinvointia, terveyttä ja elinympäristöä. 

Liiketoimintaa viidellä sektorilla

Tuotantoeläimet

Vitamiinivalmisteet, rautavalmisteet, energiarehut, maha- ja suolistovalmisteet, maidonvastikkeet, hoito- ja desinfektiovalmisteet sekä lääkkeet.
Myynti maatalouskauppojen ja meijereiden kautta, lääkkeet eläinlääkäreiltä ja apteekeista.

Hevoset

Täysrehut, rehutiivisteet, kivennäiset, vitamiinivalmisteet, rautavalmisteet, erikoisrehut, luontaistuotteet, linimentit, voiteet, ihonhoitoaineet ja hyönteiskarkotteet.
Myynti maatalouskauppojen ja erikoisliikkeiden kautta.


Lemmikkieläimet

Täysrehut, täydennysrehut, hoitotuotteet ja lääkkeet.
Myynti lemmikkieläin- ja maatalouskauppojen sekä eläinlääkäreiden ja apteekkien kautta. Lääkkeet eläinlääkäreiltä sekä apteekeista.


Erikoisrehut

Rehutehtaiden ja –sekoittamoiden vitamiini, hivenaine –esiseokset sekä erikoisraaka-aineet.


Tuotantotarvikkeet

Viljan ja erikoiskasvien lehtilannoitteet.
Myynti maatalouskauppojen kautta.

Tuotekehitys

Eläinten hyvinvointia, terveyttä ja elinympäristöä parantavien sekä ylläpitävien tuotteiden kehittäminen tapahtuu yhdessä ammattilaisten kanssa. Kehitämme uusia tuotteita luontaistuotteiden ja kotieläinten ravitsemus- sekä eläinlääketieteen laajamittaisen osaamisen, ja saatavilla olevien tutkimustulosten hyödyntämisen avulla.

Tuotantomme on Ruokaviraston valvonnan alaista.

Markkinointi

Tuotteita markkinoidaan sekä jälleenmyyjien kautta että suoraan kuluttajille. 

Logistiikka

Nopeus ja joustavuus ovat logistiikkamme vahvuus. Toimituksemme lähtevät viipyilemättä kohti asiakasta.

Vienti

Hevosten ja lemmikkieläinten tuotteita viedään sekä lähimaihin että muualle Eurooppaan ja Kauko-Itään.

Vastuullisuus

  • Biofarmilla toimimme ympäristölainsäädännön ja viranomaisten vaatimusten mukaisesti sekä raportoimme toiminnasta vuosittain. Kehitämme myös ympäristöriskien hallintaa.
  • Korjaamme ja kehitämme toimitiloja vuosittain energian kulutuksen pienentämiseksi, joka osaltaan vähentää ympäristön kuormitusta, esimerkkinä aurinkosähkö, lämpöpumput, nosto-ovien järkevä käyttö yms.
  • Hankinnoissa ja palveluissa käytämme, mahdollisuuksien mukaan, paikallisia/kotimaisia toimijoita.
  • Laskutus siirtyy enemmän sähköiseksi, vähentäen paperin käyttöä, joka vaikuttaa ympäristön kuormitukseen. Keräily, vastaanotto ja tilaukset saadaan myös tämän vuoden aikana lähes paperittomiksi.
  • Mahdollisuuksien mukaan hankimme pakkaustarvikkeet ja lavat kierrätettyinä sekä uudelleen käytämme itse kaikki käyttökelpoiset lavat, lavapahvit, lavamuovit yms.
  • Toiminnasta aiheutuvat jätteet kerätään jätelajeittain ja käsitellään hyväksyttyjen jätealan yritysten toimesta. Esimerkiksi muovit, pahvit, kartongit, paperi, metalliromut ja puu kerätään erikseen ja uusiokäytetään mahdollisuuksien mukaan.
  • Tuotannossa pyritään yhdistämään tuotantoeriä niin että välipesut vähenevät ja sitä kautta energiankulutus pienenee.
  • Säännöllisellä kunnossapidolla ja huolloilla pyritään pitämään koneiden elinkaari mahdollisimman pitkänä ja niiden energiankulutus kohtuullisena.
  • Yrityksemme ajoneuvoissa on käytössä Neste My diesel,joka on 100 % jätteistä ja tähteistä valmistettu uusiutuva diesel, sekä sähkömoottoriautojen testausta on myös aloitettu.
  • Toimenkuvan niin mahdollistaessa, on etätyömahdollisuus käytössä.