Petguide suu ja hampaat 52g

koirille ja kissoille

PetGuide®-tuotteen sisältämät maitohappobakteerit syrjäyttävät sekä koirien että kissojen suusta ei-toivottuja bakteereita. Jatkuva käyttö ylläpitää hyödyllistä mikrobistoa. Bakteerikannat ovat turvallisia niin lemmikeille kuin omistajille.

Tuote on hampaisiin ja ikeniin hierottava jauhe, ei rehu.

Saatavilla hyvin varustelluista apteekeista, eläinkaupoista sekä eläinlääkäreiltä ja lisäksi apteekkien-, eläinlääkärien- ja eläinkauppojen verkkokaupoista.

PetGuide® sisältää suun terveyden kannalta toivottuja bakteereja. Maitohappobakteereja esiintyy luonnossa lähinnä
kasveissa, mistä ne alunperin ovat valikoituneet eläinten ja ihmisten mikrobistoihin.

PetGuide®-jauhe sisältää kolme erilaista bakteerilajia:
Streptococcus thermophilus SP4 , Lactobacillus rhamnosus SP1 ja Lactobacillus plantarum 14D -kannat.

Tarkasti valitut bakteerikannat kestävät hapen ja syljen suussa muodostamat olosuhteet kiinnittyen eläimen suun limakalvoille postiivisesti vaikuttavana yhdistelmänä. Elävät maitohappobakteerit on sekoitettu mauttomaan ja hajuttomaan selluloosaan.
Bakteerit säilyvät elävinä kuivissa olosuhteissa käytön ajan. Suussa kostuessaan jauhe muodostaa geelimäisen rakenteen,
joka kiinnittää PetGuide-maitohappobakteerit limakalvoille.

 

Annostelu
1/2-1 tl päivässä suun koon mukaan
Ota jauhetta teelusikasta kostutetulla sormiharjalla ja hiero jauhe koiran tai kissan hampaisiin ja ikeniin.

Kosteutta ei saa päästää purkkiin, kosteassa bakteerien elävyys heikkenee.
Säilyy avaamattomana huoneenlämmössä 24 kk valmistuksesta ja avattuna 2 kk.


Ei-toivotut bakteerit aiheuttavat lemmikkien suussa tulehduksia

Ientulehdus eli gingiviitti ja hampaiden kiinnityskudoksen tulehdus eli parodontiitti ovat koirien ja kissojen yleisimpiä vaivoja. Jopa 80% lemmikeistä kärsii niistä elämänsä jossain vaiheessa. Tulehduksen aiheuttavat hampaiden pinnalle ja ienrajaan kertyvät ei-toivotut bakteerit. Pahanhajuinen hengitys on ientulehduksen ensimerkki.

Hoitamaton ientulehdus vaikuttaa eläimen koko terveyteen

Hoitamaton ientulehdus etenee parodontiitiksi. Eteneminen riippuu mm. rodusta, iästä, stressistä ja syljen puolustusjärjestelmän toiminnasta. Suun haitalliset bakteerit voivat levitä myös muualle elimistöön verenkierron kautta ja aiheuttaa tulehduksia sydänlihakseen, maksaan ja munuaisiin. Pitkälle eden-nyt parodontiitti johtaa hampaiden menetykseen.

Ientulehduksen ennaltaehkäisy

Hyvä hammashygienia ja tarvittaessa eläinlääkärin suorittama hammaskiven poisto auttavat pitämään ikenet ja hampaat terveinä. Nukutus on kuitenkin aina riski ja rasitus eläimelle. Mikäli hampaita ei puhdisteta säännöllisesti, saattavat ei-toivotut bakteerit vallata uudelleen suun mikrobiston ja tulehdus uusiutuu nopeasti.
PetGuide® tutkimustuloksia
Tutkimuksessa oli mukana 9 eri ikäistä kissaa (Exotic- ja Persialaisia-rotuja) ja 13 koiraa (Pomeranian- ja Perun karvattomia rotuja). PetGuide®-jauhetta annosteltiin kerran päivässä kuivamuonan päälle ripottaen.
Tuotetta käytettiin 4-5 viikon ajan. Mikrobiologiset näytteet otettiin yläleuan kulmahampaan pinnalta ja ikenen reunasta sekä ennen tuotteen käyttöä että sen jälkeen. Näytteestä määritettiin ientulehdusta indikoivat bakteerilajit Porphyromonas gingivalis ja Fusobacterium-lajit.
Kasvattajien mukaan tuote oli helppokäyttöinen ja vaikutuksen huomasi 4-5 viikon koeaikana. Pahanhajuinen hengitys väheni erityisesti ’’huonosuisilla’’ yksilöillä.

Kuva 1. Kaikki koirat

Neljän viikon PetGuide®-tuotteen käyttö koirilla (n=13) vähensi merkitsevästi ientulehdusta aiheuttavan Fusobacterium-lajin (p=0,05) osuutta mikrobistossa ja P. gingivalis -lajin osuudessa näkyi sama trendi (p=0,7). Bakteerien osuus keskiarvona.

Kuva 2. Kaikki kissat

Neljän viikon PetGuide®-tuotteen käyttö kissoilla (n=9) vähensi merkitsevästi ientulehdusta aiheuttavan P. gingivalis -lajin osuutta mikrobistossa ( p=0,028) ja fusobakteereissa näkyi sama trendi (p=0,075). Bakteerien osuus keskiarvona.