Virbac Dog Urology Dissolution & Prevention U 12 kg

HPM

Täysruoka koiralle struviittikivien liuottamiseen sekä struviitti- ja oksalaattikivien muodostumisen vähentämiseen.

TÄRKEIMMÄT EDUT JA OMINAISUUDET
> Lisää veden juontia
Ruoka sisältää paljon raakavalkuaista ja natriumia, mikä auttaa lisäämään veden juontia ja virtsan
sekä virtsaamiskertojen määrää.
> Matala struviitti RSS -arvo (<1)
Ruoka auttaa virtsan pysymään alikylläisenä struviiteille, jolloin struviitti RSS** -arvo laskee
alle yhteen. Tämä auttaa edistämään olemassa olevien struviittikivien/-kiteiden liukenemista ja
estämään uusien kivien/kiteiden muodostumista (tehokkuuden osoittanut Virbac)(1).
**RSS: suhteellinen supersaturaatio (Relative Super Saturation)
> Tasaa virtsan pH-arvon*
Virtsan pH-arvon ollessa 6,0–6,5 pystytään estämään sekä struviitti- että oksalaattikiteiden
muodostuminen.
> Paljon EPA- ja DHA-rasvahappoja (omega-3)
Ruokaan lisätty kalaöljy sisältää paljon omega-3-rasvahappoja ja erityisesti EPA- ja
DHA-rasvahappoja, jotka auttavat ehkäisemään alempien virtsateiden tulehduksia.
> Alhainen kalsium- ja fosforipitoisuus*
Ruoka sisältää vähän kalsiumia ja fosforia, mikä auttaa vähentämään niiden eritystä
virtsaan ja struviittien ja oksalaattien muodostumista.
MUITA ETUJA JA OMINAISUUKSIA
> Estää oksalaatteja
Ruokaan lisätty kaliumsitraatti auttaa rajoittamaan kalsiumoksalaattikiteiden muodostumista.
> Oksalaatti RSS -arvo <12*
Ruoka auttaa virtsan pysymään metastabiilina kalsiumoksalaateille, jolloin oksalaatti RSS
-arvo pysyy alle 12:n (tehokkuuden osoittanut Virbac)(1).
> Hyvä maistuvuus
Ruoka sisältää runsaasti eläinperäistä raakavalkuaista ja rasvaa, mikä auttaa varmistamaan sen
maistuvuuden pitkällä aikavälillä.
> Soveltuu täysikasvuisille ja ikääntyneille koirille
Ruoka sisältää tarvittavan määrän kaikkia välttämättömiä ravintoaineita, joita täysikasvuiset ja
ikääntyneet koirat
tarvitsevat päivittäin.



Pakkauskoot 3 kg ja12 kg

KOOSTUMUS
Kuivattu sian ja siipikarjan valkuainen(1), riisi, eläinrasva, herneet, hydrolysoitu sian ja
siipikarjan valkuainen(1), kivennäiset, perunatärkkelys, lignoselluloosa, härkäpavun kuoret,
sokerijuurikasleike, pellavansiemenet, kalaöljy, psylliumkuitu (Plantago (L.) spp.),
frukto-oligosakkaridit, panimohiiva, Lactobacillus acidophilus, kondroitiinisulfaatti.
1) Raakavalkuaisen lähteet
ERITYISAINESOSAT/-LISÄAINEET

● Bentoniitti 5 g/kg
● Inaktiv. maitohappobakteereita 7 mg/kg
● L-karnitiini 330 mg/kg
● Kaliumsitraatti 0,3 %

RAVINTOAINEET
osuus koostumuksesta, %
● Kosteus 9
● Raakavalkuainen 34
● Eläin- ja kasvip. raakavalk. suhde 85/15
● Rasva 17,5
● Kivennäiset 7
● Raakakuitu 5
● TUA* 27,5
● Tärkkelys 22
● Kalsium 0,8
● Fosfori 0,6
● Natrium 0,9
● Kalium 0,7
● Magnesium 0,08
● Kloridi 1,4
● Rikki 0,7
● Metioniini + kystiini 1,4
● Omega-6-rasvahappoja 2,2
● Omega-3-rasvahappoja 1
● EPA+DHA 0,4

TÄRKEIMMÄT RAVINTOARVOT
● Laskennal. ME** (kcal/100g)*** 374
● In vivo -mitattu ME** (kcal/100g) 377
● Raakavalk. sulavuus (in vivo; %) 88
● Rasvan sulavuus (in vivo; %) 97
● Energia raakavalkuaisesta (%) 33
● Energia rasvasta (%) 41
● Energia TUA:sta (%) 26
● Raakavalk. ja kal. suhde (g/Mcal) 91

* Typettömät uuteaineet (TUA)
** Muuntokelpoinen energia
*** Laskettu NRC 2006:n mukaan