Aika LIVERON acute 60 TABL

Maksan toiminnan tukemiseksi

N-asetyylikysteiini (NAC) on luonnossa esiintyvän aminohapon johdannainen. Siitä muodostuu kysteiiniä, jota tarvitaan
elimistön oman tärkeän antioksidantin (glutationi) synteesiin. NAC-lisällä voidaan tukea kysteiinin riittävää saantia synteesissä.
NAC toimii myös itse suoraan antioksidanttina sitoutuen reaktiivisiin happiradikaaleihin ja vähentäen näin oksidatiivista stressiä. NAC:n käyttö on perusteltua tiloissa, joissa oksidatiivinen stressi on sairauden taustalla kuten akuuteissa maksan toimintahäiriöissä, akuuteissa haimatulehduksissa, verenmyrkytyksissä ja vakavasti sairailla koirilla.


1 tabl sis 600 mg NAC

Saatavilla hyvin varustelluista apteekeista sekä eläinlääkäreiltä ja lisäksi apteekkien ja eläinlääkärien verkkokaupoista.

Myös eläimen syötyä xylitolia, eläimelle myrkyllisiä lääkkeitä (esim.parasetamoli), tai myrkytyksen aiheuttavia kasveja, hedelmiä jne. sekä käärmeen piston jälkeen, käyttö mahdollisimman nopeasti tapahtuman jälkeen (pakkauksen ohjeen mukaan) on perusteltua. Akuuteissa eläinlääkärin hoitoa vaativissa tilanteissa, valmisteen käytöstä kannattaa aina mainita hoitavalle eläinlääkärille.
NAC:lla on myös todettu limaa irrottava vaikutus, joten käyttö esim. kennelyskän yhteydessä voi helpottaa eläimen oloa.

Ohje eläinlääkäreille/annostus:

Akuutit maksaa rasittavat tilanteet:
Suun kautta. Ensimmäinen annos
140-280 mg NAC:ta elopainokiloa kohti
(140mg/kg on yleisimmin käytetty
annos). Sen jälkeen 70 mg elopainokiloa
kohti joka 6. tunti vähintään 7 kertaa.

Tästä linkistä pääset lukemaan englanninkielisen

artikkelin  N-Acetylcysteine Supplementation on IntracellularGlutathione, Urine Isoprostanes, Clinical Score, and Survival inHospitalized Ill Dogs K.R.Viviano and B.VanderWielen

Käyttö kissoilla
Voidaan käyttää kissoilla, mutta imeytyminen suun kautta on rajallinen ( vain n.20% imeytyy).