Kiveton, virtsateiden hyvinvoinnin tukemiseen

Kiveton tarjoaa uniikin vaihtoehdon koirien ja kissojen virtsateiden hyvinvoinnin tukemiseen.
Kiveton on ruokaan sekoitettava täydennysrehu. Ainutlaatuisen koostumuksensa ansiosta Kivettomalla pyritään puskuroimaan virtsan pH pysymään turvallisissa rajoissa, jolloin vältetään virtsakiteiden ja -kivien lisääntyminen ja suurentuminen sekä mahdollistetaan niiden liukeneminen. Kiveton sopii käytettäväksi sekä kalsiumoksalaatti- ja struviitti- kiteiden sekä -kivien yhteydessä sekä niiden ehkäisyyn. Tuotetta voi käyttää yhdessä ns. virtsakiviruokien kanssa ja näin usein saavutetaan tehokkain tulos. Eläimen ruokavaliota ei tarvitse kuitenkaan välttämättä muuttaa, mikäli ruokavalion vaihtaminen on syystä tai toisesta hankalaa tai jopa mahdotonta. Ruokavalio ja täydennysrehut sekä mahdolliset makupalat ovat ruokinnan kokonaisuus ja siksi saavutettu vaikutus voi vaihdella eri ruokavalioiden välillä. Joissakin tapauksissa on myös mahdollista, että ruokavalio osaltaan on yksi ongelmien aiheuttaja ja siksi ruokinnasta kannattaa keskustella aina myös hoitavan eläinlääkärin kanssa, varsinkin mikäli ongelmat jatkuvat.
Kiveton ei sisällä yleisesti allergisoivia ainesosia, joten se soveltuu myös useimmille allergikoille.

 

Tästä tuotetietoihin

 

Virtsatieongelmien syynä voi olla usein virtsateiden tulehdus, joka myös osaltaan mahdollistaa virtsakiteiden ja -kivien esiintymisen. Virtsatietulehduksen oireita ovat mm. virtsaamisvaikeudet, tihentynyt virtsaamisen tarve, heikentynyt virtsapidätyskyky, virtsan tiputtelu ja verivirtsaisuus. Mikäli edellä mainittuja oireita esiintyy ja epäilet virtsatietulehdusta lemmikilläsi, kannattaa aina kääntyä eläinlääkärin puoleen. Eläinlääkäri arvioi hoidon ja lääkityksen tarpeen sekä keston. Kiveton voi olla osa kokonaishoitoa varsinkin jos virtsakiteitä ja -kiviä esiintyy tulehduksen yhteydessä. Kiveton sisältää karpalouutetta. Karpalo sisältää polyfenoleita, jotka estävät tehokkaasti virtsatietulehduksen aiheuttajabakteerien kiinnittymistä virtsateiden limakalvoille. Onnistumisen kannalta on tärkeää, että eläin saa oikean annostuksen Kivetonta päivittäin ja myös eläimen hyvinvoinnin kontrollointi on tärkeää yhdessä hoitavan eläinlääkärin kanssa.
Hankalissa, monesti uusiutuvissa virtsakivitapauksissa (esim. kalsiumoksalaattikivet tietyillä roduilla), Kiveton saattaa olla osa ruokintaa koko elinkaaren.

Kiveton on Suomessa kehitetty, valmistettu ja testattu tuote.


Alla potilaskertomus:

Kiveton potilaskertomuksia

Potilas on papillon rotuinen, 2005 syntynyt uroskoira (5,8kg).
-2.2010 virtsatietulehdus ja virtsakiviä rakossa ja virtsaputkessa, seuraavana päivänä operoitu.
-Minnesota urolith center analysoinut kivet - kalsium oksalaatti monohydraatti sisältä, dihydraatti kuori. Ruokavalioksi Royal Canin urinary
-9.2010 verivirtsaisuutta, seuraavana päivänä virtsakivioperaatio.
-6.2011 virtsan tiputtelua - virtsakiviä, katetrointi, huuhdottu rakkoon.
-12.2011 virtsan tiputtelua - virtsakiviä virtsaputkessa, huuhdeltu pois.
-4.2013 virtsan tiputtelua, huuhdeltiin jälleen, osa kivistä jäi virtsaputkeen! Avannetta suositeltu seuraavaksi toimenpiteeksi.
-7.2013 virtsan tiputtelu, verivirtsaisuus - huuhdeltiin pois osa virtsaputkesta.

-15.5.2014 ensimmäinen käynti Oivassa (virtsakivikontrolli): 5 kiveä virtsarakossa ja 3 virtsaputkessa. Koska koira pystyy virtsaamaan, ei huuhdella ja omistaja ei enää ole halukas operaatioon saati avanteeseen. Kivettoman aloitus (1 mitallinen 2 x päivässä jatkuvasti).

-11.7.2014 kontrolliröntgen, koira voinut paremmin, pissa kulkee parempana suihkuna. 3 kiveä rakossa ja 1 virtsaputkessa.


9.10.2014 kontrolliröntgen, koira voi oikein hyvin, ei kipuile ollenkaan, nukkuu yöt paremmin. (Edellisen käynnin jälkeen tuli huonosti pissaa yhtenä päivänä, sitten suihkusi ja lopuksi verinen lima, omistaja epäili että kivi tuli ulos.) 2 kiveä rakossa ja 1 virtsaputkessa. Toinen purkki aloitettiin Kivetonta, jatketaan edelleen pakkauksen ohjeen mukaan.

Omistajat erittäin tyytyväisiä Kivettoman tehoon!

_______________________________________________________________________________

kääpiöpinseri, uros,s. 30.12.2007
31.1.12 Verta virtsassa: virtsanäyte:omp 1,049, pH6, kalsiumoksalaatti dihydraattikiteitä++RTG: 3 pientä kiveä virtsarakossa.
Hoito-ohje: Ruokavalioksi virtsakivien hoitoon tarkoitettu Royal Canin Urinary-ruoka, sekä kuivamuona että märkäruoka.Mukaan kipulääke, Metacam 1 mg ½ tablettia kerran päivässä tarvittaessa ensiavuksi, jos virtsaaminen tekee kipeää.
Kontrolliröntgen kuukauden kuluttua.

13.3.12 Virtsanäyte: omp 1,036, pH6, kalsiumoksalaattikiteitä ++ (otettu klo 4:00. Säilytetty jääkaapissa. Virtsassa ei ole enää ollut verta, ei oireita.
Kontrolli virtsakivien takia: virtsanäytteessä kalsiumoksalaattikiteitä, virtsassa ei muuta epänormaalia. Röntgenkuvauksessa edellisellä kerralla kiviä oli 3 nähtävissä ja nyt kaksi ja nekin pienempiä kuin viime kerralla.
Hoito-ohje: Jatketaan ruokavaliolla .
Seuraava kontrolli noin ½ vuoden päästä.

12.6.2012 rtg rakosta: nyt rakossa enää yksi kivi nähtävissä. Jatketaan siis ruokavaliolla.

20.12.2012: Virtsanäyte: omp 1,038, pH6, veri +, kidemurua ( ei tunnistettavaa) Röntgenkuvauksessa rakossa edelleen yksi kivi.

4.6.2013: virtsanäyte: omp 1,038, pH6,5, muruja +, veri+,
Diagnoosi: Virtsakivien kontrolli: röntgenkuvauksessa rakossa oleva kivi on suurentunut. Tämän takia varattiin aika kiven poistoleikkaukseen..
Leikkausaika 11.6.2013 klo 9.00

11.6.2013: Diagnoosi: virtsakiven poistoleikkaus.
24.6. Virtsanäyte: omp 1,038, pH6, puhdas, paitsi siittiöitä. kontrolli ½ vuoden päästä

15.7.13 Virtsakivianalyysi: 100 % calsiumoksalate.

9.8.13 RC Urinary tölkkilava.

30.12.2013: virtsanäyte: omp 1,039, pH 6, ei verta, Ca.oks +, siittiöitä. röntgenkuvauksessa rakossa ei kiviä havaittavissa,
Fabio sai mukaan purkin Kivetonta koska näytteessä oli joitakin ca-oksalattiikiteitä.

28.1.14 Virtsanäyte: omp 1,039, pH7, ei kiteitä, ei verta., Kiveton on puolessa välissä, ei oireita.

17.3.2014: Virtsanäyte: omp 1,039, pH7,5, muutamia kidemuruja, siittiöitä,
jatketaan Kivettomalla, mutta puolitetaan annos, koska pH noussut jo vähän turhan paljon. eli annos ½ mitallista aamuin illoin.

3.4.14 virtsanäyte: omp1,029, pH7, vähän kidemuruja, tunnistamattomia

17.9.14 Kiveton 1 purkki.
20.10.14 virtsanäyte: omp 1,034, pH 6, ei kiteitä, siittiöitä runs.. Ollut oireeton, pissa tulee hyvin, pissassa ei ole huomattu mitään poikkeavaa. Kiveton vajaa mittalusikallinen ruuan mukana, välillä ei anneta, vettä aina ruuan mukana. RTG: virtsateissä ei röntgentiiviitä virtsakiviä. Ruokavaliota, Kiveton ja veden lisäystä jatketaan samaan malliin.

Tällä koiralla tuntuu pelaavan hyvin. Omistaja tosin tarkka ruokavaliosta ja se syö enimmäkseen RC urinary-purkkiruokaa, tilannehan oli jo ennen kivien poistoakin melko hyvässä hallinassa. Omistaja motivoitunut jatkamaan Kivettomalla.

Suomenlapinkoira, Rölli, synt. 22.8.2004, uros
ensimmäinen potilas tässä. Virtsakivet leikattu ja sen jälkeen taisteltu verivirtsaisuuden kanssa.. Välillä löytyy kalsium oksalaatteja ja välillä struviitteja. Omistajana iäkäs rouva, joka pyrkii hoitamaan koiran hyvin, mutta ruokavalio vähän hakusessa. Mutu tuntumalla lapinkoirilla on virtsakiviä melko usein ja nimenomaan kalsiumoksalaatteja.

3.12.2013:
Diagnoosi: Virtsanäytteen tutkimus: omp 1,028 , pH6,5, veri >3+, sedimentissä Ca-oks kiteitä
virtsassa verta, Ca-oks-kiteitä (tuore näyte), tulee eturauhas- ja kivitsekkaukseen.
4.12.2013 RTG: Röntgenkuvauksessa rakosta löytyi iso virtsakivi.
Antibiootti: Synulox 200 mg 1x2x10

12.12.2013: Diagnoosi: Virtsakivien poistoleikkaus rakosta: iso kivi olikin useiden pienempien liuskamaisten kiven muodostama ”köntti”

24.1.14 Virtsakivien analyysitulos tallennettu: nidus 10% CaOks monohydrate, 90% CaOks dihydrate. Stone 100% CaOks dihydrate
27.1.2014 omistajalle soitettu tulos: kyseessä siis kalsium-oksalaatti kivet. Hoito-ohjeena vältettävä ruokia, joissa runsaasti kalsiumia tai oksalaattia ( maitotuotteet tai pähkinät, raparperi, pinaatti), natrium ( suola) myös lisää kalsiumin erittymistä virtsaan eli sitäkin pitäisi käyttää hyvin rajoitetusti.
Purkkiruoka parasta, koska siinä tulee automaattisesti nestettä, mutta nesteen lisääminen ruokaan muutenkin hyväksi, jotta virtsa pysyisi laimeana.
Kuivamuonasta Hill´s u/d paras vaihtoehto koiralle, jolla taipumus kalsiumoksalaatti virtsakiviin. Sitä saa myös purkkiruokana. Tämän ohjeen voisi tulostaa omistajalle.
29.1.14 Osti Hill´s Ca u/d 5kg.

17.2.2014: Virtsanäyte: omp 1,036, pH 6, veri 3+, Ca-oks-kiteitä runs.
Virtsassa verta ollut muutaman päivän ajan. Virtsanäytteessä runsaasti verta ja jonkin verran kalsiumoksalaatti-kiteitä. Röntgenkuvaus rakosta ja virtsaputkesta: ei kiviä havaittavissa. Eturauhanen suurentunut.
Hoito-ohje: Rölli sai antitestosteronipistoksen (Tardak 2 ml sc), joka vähentää testosteronin eritystä elimistössä pienentäen mm. suurentunutta eturauhasta. Vaikutus kestää n. 3-4 viikon ajan ja vastaa vaikutukseltaan kastraatiota.
Koska virtsassa oli kiteitä ja pH oli alhainen ( 6), aloitetaan Kiveton ruoan mukana 2 mitallista päivässä, tarkoituksena normalisoida virtsan pH ja myös ehkäistä virtsakivien muodostumista. ( kokeiluasteella oleva ravintolisä).
Tuokaa virtsanäyte tutkittavaksi purkin ollessa lopuillaan.
24.2.2014: Edelleen ollut verta virtsassa. Hoito-ohje: Antibiootti Oriprim Forte 480 mg: 1 x2x10

4.3.2014: Diagnoosi: Virtsanäyte: omp 1,045, pH 6,5 veri 3+, sed: eikiteitä,’
virtsassa on edelleen runsaasti verta, ei kiteitä tms. aloitetaan Ypozane-lääkitys. Hoito-ohje: Ypozane eturauhasen liikasvuun 2 tablettia kerran päivässä 7 päivän ajan. Voi aiheuttaa ohimenevää lisääntynyttä ruokahalua ja käyttäytymismuutoksia. Vaikutus näkyy 2 viikossa ja kliininen vaste säilyy 5 kuukauden ajan. Jatketaan antibiootti loppuun aikaisemman ohjeen mukaan (Oriprim forte). Sekä jatketaan Kiveton erillisen ohjeen mukaan.

27.3.2014: virtsanäyte: omp ei mitattu?, pH6-7, verta vähän, struviittikiteitä +
Diagnoosi: Jatkohoitoa verivirtsaisuuden vuoksi, kontrolli. Yleisvointi hyvä.
Vatsaontelon röntgenkuvaus: ei röntgentiiviitä virtsakiviä.
Yleistutkimus normaali, eturauhanen normaalin kokoinen eikä arista.
Virtsanäytteessä runsaasti verta myös siittiöitä ja hieman struviittikiteitä.
Pieni verenkuva: punasolu-, valkosolu- sekä verihiutalearvojen määritys. Veriarvojen tutkimus, Geriatric Profile (ilman kokoverta): Kilpirauhas- (T4), munuais- (BUN, CREA, NA, Potassium, Inorganic Phosphate), maksa- (BIL, ALT, ALP, GGT, AST, GLDH, TP, ALB, GLOB, ALB-GLOB), haima- (GLU, CHOL) sekä lihasarvojen (CK, LDH, CA, MG, Triglycerides) määritys ulkopuolisessa laboratoriossa Saksassa.
Röllin soluarvot ( valko- ja punasolut) ovat normaalit, myös maksa- ja munuaisarvot ovat normaalien rajoissa, myös kaikki muut arvot. Eli Röllille voitaisiin laittaa vielä yksi hormonipistos vähentämään hormonitoimintaa

1.4.2014: Eilen illalla virtsassa verta enemmän. Ei tiputtele sisälle. Virtsa tulee hyvin, ei vaikeuksia virtsatessa.
Diagnoosi: Verivirtsaisuuden takia
Tardak 2 ml sc
Pistosta ei oikein voi uusia enää. Ruoaksi voi antaa myös RC Urinary. Hill's u/d kuitenkin maistuu. Tuo uuden virtsanäytteen, kunhan pulveri lopussa. Ei ulkona pitkiä aikoja kylmän saan aikaan.

7.5.14 Virtsanäyte: omp 1,046, pH6, ei verta, Ca-oks-kiteitä +, näytteessä ei verta, muutamia kalsiumoksalaattikiteitä, muuten puhdas, pH6. Jatketaan Kiveton 1 mitallinen 2 kertaa päivässä. Seuraava kontrollinäyte, jos kaikki Ok purkin lopulla.
Jatketaan Kiveton 1 mitallinen 2 kertaa päivässä.
Jos kaikki hyvin, seuraavan kerran virtsanäyte sitraattimix -purkin lopulla.

19.6.14 Om tuli kysymään voisiko johtua Kivettomasta kun koirasta lähtee tosi paljon karvaa - Eevan kommentti: ei johdu ja hormonipistokset saattavat lisätä karvan lähtöä. Muuten koiran vointi hyvä ja painokin pysynyt samassa. PB

30.7.2014: Virtsanäyte:omp 1,039, pH 7 ei verta , sedimentissä ca-oks-kiteitä + ja siittiöitä
Ei oireita. Ruokana makaronia, lihapullia, maksamakkaraa, makkaraa (ei kalkkia), lihamureke, M&M märkäruoka. Kuivaruoka ei maistu. Tänään osti M&M kokeeksi Nature Menu chicken adult märkäruoan.
Ei varmaan tarvitse muutoksia. kontrolli rtg syyskuun lopulla.

3.11..2014 kontrollivirtsanäyte: omp 1,038, pH7, ei verta, sedimentissä struviittikiteitä +. Vointi ollut OK, nyt sai uuden purkin Kiveton ja Hill´S u/d kuivamuonan.

¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬¬ Moikka,

Aloitin siis omalle koiralleni (whippet narttu 1v 7kk) Kiveton annostelun, koska virtsassa oli runsaasti struviittikiteitä; aloitusannos oli 4 mittaa vuorokaudessa (koira painaa 14kg). Noin viikon kuluttua kiteet olivat selvästi pienentyneet ja muuttuneet pyöreäreunaisiksi ja koiran vaiva oli hävinnyt (Oireena siis oli jatkuvaa nuolemista ja vaivaa peräpäästä, pissaili myös sisälle).

Toinen kontrollinäyte otettiin 2 vko kuluttua ja kaikki kiteet olivat hävinneet. Olen siis erittäin tyytyväinen tuotteeseen :)

Terkuin, Jaana, Porin Eläinlääkäripalvelu