Pet Remedy: auttaa helpottamaan lemmikkien stressiä

Stressi on nykypäivän ilmiö, mutta ei vain ihmisillä. Eläimet voivat myös olla stressaantuneita, vaikka emme aina osaa tunnistaa sitä. Stressin oireita voivat olla esim. muuttunut käytös (liiallinen itsensä nuoleminen, seurallisuuden puute, yhtäkkinen aggressiivisuus), merkkaaminen virtsalla / ulosteilla, ruokahaluttomuus sekä raapiminen.
Stressin aiheuttajia voivat olla esim. muutokset kotona (uusi lemmikki, uusi koti, kaverin menetys, yksin kotiin jääminen), ilotulitus ja kova melu tai liikehdintä, matkustus tai käynnit eläinlääkärissä.

Jos lemmikkisi on stressaantunut, ota aina yhteyttä eläinlääkäriisi, koska on tärkeää sulkea pois mahdollista lääkehoitoa tarvitsevat ruumiilliset vaivat. Kun lemmikin vaivojen on todettu johtuvan stressistä, Pet Remedy on yksi apukeino stressin vähentämiseen.

Mitä Pet Remedy sisältää ja miten se toimii?

Pet Remedy on luonnollinen, stressiä poistava ja rauhoittava Valerianan, Vetivertin ja muiden rauhoittavien eteeristen öljyjen sekoitus, jota on saatavilla sekä pistorasiaan kytkettävänä haihduttimena että sprayna (15 ml ja 200ml).
Aivojen luonnolliset ”viestinviejät”( välittäjäaineet) välittävät viestin hermoille joko rauhoittua tai kiihottua. Pet Remedy toimii näiden välittäjäaineiden rinnalla: Pet Remedyn eteeristen öljyjen sekoitus matkii luonnollista tyynnyttävää GABA-välittäjäainetta (gamma amino-voihappoa) rauhoittaen hermoja.
Pet Remedylla on siis rauhoittava (mutta ei unettava) vaikutus, joka alkaa välittömästi.


Pet Remedy on taloudellinen ratkaisu

Pet Remedy sopii kaikille stressaantuneille ja levottomille nisäkkäille kuten koirille, kissoille, kaneille ja jyrsijöille sekä linnuille ja hevosille, joten kaikkien lemmikkien stressiä voi hoitaa yhdellä ja samalla valmisteella. Haihduttimen pullon vaikutus kestää jopa 8 viikkoa hitaan haihduttamisen ja alhaisen sähkönkulutuksen (5 wattia) ansiosta, ja sen vaikutusalue on 60 m2.
Pet Remedy on turvallinen ratkaisu

Spray voidaan suihkuttaa suoraan tekstiilipinnoille (myös vaatteisiin) ja se on pH-neutraali (turvallinen iholla tai turkissa). Vaikutus alkaa heti. Sitä voidaan käyttää autossa, tallissa ja hevoskarsinassa; voidaan suihkuttaa sormiin ja hieroa eläimen kuonoon, leuan alle ja rintaan. Älä kuitenkaan suihkuta sitä suoraan lemmikin naamaan.
Tietenkin täytyy aina ottaa huomioon, että Pet Remedyn eteeristen öljyjen sekoitus (4-ALLYLANISOLE, PINENES, VETIVEROLS) voi aiheuttaa allergisen reaktion.
Tutkittu tuote

Pet Remedyn vaikutusta on myös tutkittu virallisesti eli siitä on olemassa tutkimustuloksia. Tutkimuksia on tehty Exeter Universityssa sekä Manchesterin Animal Behaviour Centressa ja ne ovat osoittaneet Pet Remedyn käytöstä olleen hyötyä. Tutkimustulokset löytyvät valmistajan kotisivuilta www.petremedy.co.uk ja facebook-sivuilla on lisää tietoa sekä lukuisia käyttäjäkokemuksia luettavaksi.

 


Omia käyttökokemuksia

Olen käyttänyt Pet Remedy-haihdutinta sekä sprayta vastaanotollani lähes 8 kk ajan ja myynyt sitä asiakkailleni. Olen joka kerran todella positiivisesti yllättynyt sen nopeasta vaikutuksesta: pelokas kuljetuskoppaan piiloutuva kissa muuttuu vapautuneeksi ja alkaa tarkkailla ympäristöä sekä sallii käsittelyn. Epäluuloinen koira haisteleekin pian kättä ja heiluttaa häntää. Kick boxing-mestari -kani potkii vähemmän kynsiä leikatessa. Rohkaisevia esimerkkejä tulee koko ajan lisää.

Asiakkailta saatu palaute on myös ollut positiivista ja he ovat vahvistaneet nopean vaikutuksen. Tässä muutama esimerkki: Monikissatalouden Burma-kissat lopettivat keskinäisen kähinöinnin. Kiukkuisesta kanista tuli rento ja seurallinen kani, joka kotona makoilee käytävällä. Se jopa yllätti emäntänsä antamalla vierailevan lapsen silittää itseään: ennen se olisi kuulemma purrut häiritsijää.
Jo näiden kokemusten perusteella suosittelen kokeilemaan Pet Remedya. Olen myös vitsaillut, että ehkäpä se voisi rauhoittaa myös kiukuttelevia perheen ihmisjäseniä… tästä en kuitenkaan ole vielä saanut asiakaspalautetta!
Olisipa hienoa, jos ihmisten tai kansakuntien välisiä kiistojakin voitaisiin auttaa ratkaisemaan kytkemällä haihdutin neuvotteluhuoneen pistorasiaan…!

Teksti: Outi Kuisma-Parwar, asiantuntijaeläinlääkäri, Biofarm Oy.

Tässä vielä usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastauksineen:

Tuoksuuko Pet Remedy jollekin?
- Pet Remedy tuoksuu eteerisille öljyille.
Suihke: tuoksu häviää nopeasti ilmaan.
Haihdutin: mieto tuoksu on havaittavassa 1-2 vuorokautta käyttöönoton jälkeen.
Vinkki: jos haihduttimen tuoksu on mielestäsi epämiellyttävä, laita se vaikka varaston, komeron tai autotallin pistorasiaan pariksi päiväksi ja tuo sen jälkeen sisätiloihin, haluttuun paikkaan.

Kuinka usein suihketta käytetään?
- Vaikkapa pitkällä automatkalla on kuljetuskoppaa tai huopia yms. hyvä suihkutella parin tunnin välein.

Voinko suihkuttaa Pet Remedyä suoraan eläimeen?
- Pet Remedy on vesipohjainen ja pH neutraali, joten se sopii myös suoraan iholle. Turkkiin voidaan suihkuttaa suoraan, mutta kaulaan ja naaman alueelle käytettäessä on parempi suihkuttaa aine omiin käsiin ja hieroa siitä.

Voinko ottaa haihduttimen pois seinästä kun sitä ei tarvita, esim. viikonlopuksi tai lomaviikon ajaksi?
- Kyllä; teho palautuu minuuttien kuluessa kun laite taas kytketään seinään. Laite saattaa tällöin taas tuoksua samalla tavalla kuin alussakin, parin päivän ajan.

Onko Pet Remedy dopingia?
Pet Remedy sisältää yhtenä vaikuttavana ainesosana Valerianaa. Suun kautta annettaessa Valerianalla on Hippoksen ohjeiden mukaan 4 päivän varoaika.
Valerianan pitoisuus Pet Remedyssä on alhainen, ja sen imeytyminen hengitysteitse tai ihon läpi on epätodennäköistä.
Imeytymiseen liittyvien tutkimustulosten puuttuessa on kilpailutilanteessa syytä noudattaa varoivaisuutta, joten emme suosittele tuotteen käyttöä kilpailupäivänä.

Voiko Pet Remedy-pullon laittaa feromonihaihduttimeen?
- Ei. Haihduttimet lämpiävät eri lämpötilaan.

Miten valitsen sopivan pistorasian?
- Valitse suojaisa paikka alueelta jossa eläin viihtyy muutenkin. HUOM! Jos pistorasia sijaitsee paikassa jossa on kova ilmavirtaus, pullosta nouseva neste saattaa tiivistyä ennen haihtumista, ja valua puollon ulkoreunaa pitkin lattialle.

Voiko suihketta käyttää apuna ulkoillessa ja koulutuksessa?
- Kyllä voi. Kouluttajat ovat suihkuttaneet sitä esim. housunlahkeeseen ja todenneet sen hyödylliseksi apuvälineeksi.

Voiko haihdutin olla samassa huoneessa imettävän kissa- tai koiraemon ja pentujen kanssa?
- Kyllä voi olla ja voi rauhoittaa hermostunutta emoa.

 

Tästä linkistä tuotteen sivuille