GreenBar

Black Horse

Black Horse GreenBar – Alfalfa- hökub
Black Horse GreenBar innehåller maskinellt torkad alfalfa och hö, den innehåller inte melass, olja eller andra bindemedel. GreenBar kan användas som en hälsosam godbit, som aktivering, en belöning eller för att ersätta/komplettera grovfoder av låg kvalitet.

GreenBars konsistens är grov och även när den är fuktad är det mycket att tugga.

GreenBar har goda näringsvärden, den innehåller mycket fibrer och protein av god kvalitet men lite socker och stärkelse. Alfalfa är inte nödvändigtvis lämplig för alla hästar, allergiska reaktioner kan förekomma.

Dosering: GreenBar kan serveras torr eller fuktad. Hästen ska vänja sig vid kuberna gradvis och observera hur den äter dem till en början. Om hästen slukar i sig kuben, har en tendens till stopp i matstrupen eller har problem med tänderna (äldre hästar) ska GreenBar fuktas med vatten. Detta rekommenderas även om fodermängden är stor.

GreenBar-kuben bryts ner i vatten snabbt. Det är bra att mata större mängder från golvnivå, till exempel från en bricka eller ovanpå höet. När det används som mellanmål, bryt kuberna i till lämpliga storleks bitar.

  • Doseringsrekommendation: från några kuber - ca 3 kg. Doseringen beror på näringsvärden och mängd annat grovfoder, hästens ålder, kondition och arbete. Ha alltid rent dricksvatten tillgängligt.
  • Storleken på kuben är ca 3x3 cm.
  • Litervikt ca 500 g. Dosera alltid Greenbar efter vikt, inte volym.
  • Förvaras i lämpligt, torrt och svalt lager. Eftersom inga bindmedel har tillsatts i kuben, en del av dem går sönder i säcken. Krosset är också användbart antingen som den är eller fuktad.

Sammansättning:
Lusern (alfalfa), hö ca 20 %
 Näringsämnen:
Råprotein 15 %
Råfett ca. 3 %
Växttråd ca.28 %
Råaska ca. 9 %
Socker < 7 %
Stärkelse < 5 %

Konverterbar energi 10-11 MJ/kg
Näringsvärdena kan variera något mellan batcherna.

GreenBar