Black Horse Premium Care Cartivet Liniment Balm 500 ml

De aktiva ingredienserna som är bekanta från kompletteringsfodret Cartivet finns nu också som en extern balsam. De aktiva ingredienserna i Cartivet Liniment Balm stöder ledens funktion i samband med t.ex. tung ansträngning, åldersrelaterad stelhet eller mindre skador (stukning, försträckning), vilket hjälper till att lindra smärta, inflammation och svullnad.

 

Glukosamin och kondroitinsulfat är byggstenarna i broskvävnaden, de är viktiga för broskens flexibilitet och hållbarhet. MSM är en organisk svavelförening. Svavel finns naturligt i strukturella proteiner i leder och brosk. Dess koncentrationer är höga särskilt i leder, muskler och hud. Mentol och eukalyptusolja kyler vävnaderna i ledområdet och lindrar smärta och svullnad.

BRUKSANVISNING:

Cartivet Liniment Balm appliceras försiktigt på området som ska behandlas (leder, senor). Se till att balsamet inte förblir bara i pälsen utan sprids på hästens hud. Behandlingen kan utföras två gånger om dagen. Inte på skadad hud. Lämplig för användning tillsammans med Black Horse Premium Cartivet + MSM eller Cartivet Complete kompletteringsfoder.