Virbac Dog Hypoallergy with Hydrolysed Fish A2 3 kg

HPM

Torrfoder för hundar med födoämnesallergi eller -överkänslighet, atopisk dermatit eller dålig och mjällande hud och päls.

Elimineringsdiet
En sammansättning baserad på hydrolyserat fiskprotein och potatisstärkelse, lämplig för att hantera vanliga födoämnesallergier.

En enda ren kolhydratkälla*
Potatisstärkelse, renad från proteiner.

Innehåller hydrolyserat fiskprotein
Fiskproteinet är hydrolyserat till låg molekylvikt (genomsnitt 1,7 kDa, 99 % av peptiderna under 10 kDa) för att säkerställa att fodret lämpar sig för hantering av olika födoämnesallergier. Fiskprotein är lättsmält och rikt på viktiga aminosyror – perfekt för hundens dagliga behov.

Stödjer matsmältningen
Tillsatta ingredienser (lera, probiotika, prebiotika, utvalda fiberkällor) stödjer matsmältningen hos allergiska hundar (effekt visad av Virbac)(1).

Mycket god smaklighet
Fodret innehåller mycket animaliskt protein (fisk) och fett, vilket säkerställer god smaklighet under eliminationsdieten och på längre sikt (effekt visad av Virbac)(1).

ANDRA FÖRDELAR OCH EGENSKAPER

Stödjer hudens hälsa
En balanserad halt av omega-6- och omega-3-fettsyror stärker hudens naturliga försvar och minskar risken för andra allergier.

Stödjer pälsens kondition
Noggrant utvalda proteinkällor och essentiella fettsyror bidrar till en frisk och glansig päls.

Hög smältbarhet
Den höga smältbarheten gör fodret lämpligt även för hundar med flera matsmältningsproblem.

Lämpligt för vuxna och äldre hundar
Innehåller alla nödvändiga näringsämnen för dagligt underhåll.

Förpackningar: 3 kg, 7 kg och 12 kg.

SAMMANSÄTTNING

Potatisstärkelse (1), hydrolyserat fiskprotein (2) (24 %), animaliskt fett, lignocellulosa, mineralämnen, hydrolyserat fläsk- och fjäderfäprotein (2), torkad sockerbetspulp, frukto-oligosackarider, bryggerijäst, mono-, di- och triglycerider av fettsyror, Lactobacillus acidophilus, kondroitinsulfat.
(1) Kolhydratkälla.
(2) Proteinkällor.

SÄRSKILDA INGREDIENSER / TILLSATSER
• Bentonit 5 g/kg
• Inaktiverade mjölksyrabakterier 7 mg/kg
• L-karnitin 330 mg/kg

NÄRINGSÄMNEN

Andel av sammansättningen:
• Vatten 9 %
• Råprotein 24 %
• Animaliskt/växtprotein 100/0
• Råfett 18 %
• Aska 7 %
• Råfiber 4,5 %
• NFE* 37,5 %
• Stärkelse 36 %
• Kalcium 0,9 %
• Fosfor 0,7 %
• Natrium 0,4 %
• Metionin + Cystin 1,2 %
• Omega-6 3 %
• Omega-3 0,5 %

VIKTIGASTE NÄRINGSVÄRDEN

Beräknad ME** (kcal/100 g) *** 377
In vivo-mätt ME (kcal/100 g) 384
Proteinsmältbarhet (in vivo; %) 91
Fettsmältbarhet (in vivo; %) 97,5
Energi från protein (%) 23
Energi från fett (%) 42
Energi från NFE (%) 35
Förhållande protein/kcal (g/Mcal) 64

* Kvävefritt extrakt (NFE)
** Omsättbar energi
*** Beräknad enligt NRC 2006