Mash 20 kg

Black Horse

BLACK HORSE MASH är ett tillskottsfoder för vuxna hästar och ponnyer. BLACK HORSE MASH lämpar sig för tävlingshästar som återhämtar sig efter hård ansträngning, för konvalescenter samt som energifoder för äldre hästar eftersom fodret är lätt att tugga.
BLACK HORSE MASH gör foderportionen mångsidigare och smakligare och den kan användas för att komplettera eller ersätta en del av kraftfoderportionen.

BLACK HORSE MASH används som tillskott till normal utfodring med kraftfoder eller får ersätta en del av kraftfodret (spannmål, industriella foder). Får svälla i varmt vatten (behöver inte kokas). Blandningsförhållande 1 liter MASH minst 1,5–2 liter vatten, låt svälla i cirka 15 minuter, blanda väl och ge som ljum gröt eller välling.
Normal mängd för att komplettera utfodringen för hästar 0,5 kg/dag, ponnyer (beroende på storlek) cirka hälften av mängden som ges till hästar.
Som enda kraftfoder till hästar cirka 2 kg/dag, till ponnyer (beroende av storlek) cirka hälften av mängden som ges till hästar. I detta fall är det viktigt att säkerställa att mineraler och vitaminer ges separat. En slicksten ska också finnas tillgänglig för hästen.