Yeast Booster 1,6 kg

Black Horse Premium

Dietisk kompletteringsfoder för hästar - för att stabilisera den fysiologoska matsmältningen.

Black Horse Premium Yeast Booster innehåller levande jäst (Saccharomyces cerevisiae). Levande jäst bidrar till att tjocktarmens gynnsamma mikrober ökar och främjar nedbrytningen av fibrer. Kompletteringfoder för hästar, som innehåller organisk selen och jäst, för att upprätthålla tarmens normalflora. För tävlingshästar som äter stora mängder kraftfoder (mycket stärkelse) balanserar levande jäst förändringarna i tjocktarmens ph. 

- tarmstörningar
- levande jäst
- MOS

Bryggjäst (Saccharomyces cerevisiae) är en mångsidig och naturlig B-vitamiin källa. Den innehåller förutom vitaminer nyttiga aminosyror och för tarmen hälsosamma inaktiverade jäster som bidrar till mikroorganismernas välmående tillsammans med B-vitaminerna. Selen behövs till muskelfunktion och –utveckling. Yeast Booster lämpar sig för hästar som är dåliga foder utnyttjare och vid tillfällen då tarmfunktionen är i fara att störas (vid transporter, foderombyte, kovalecenter).

Bruksanvisning och dosering:

Hästar 20 – 25 g/dagen. Rekommenderad användningstid vid matsmältiningsbesvär och förebyggande av dem och efter är fyra veckor. Dags dosen rekommenderas att delas i två utfodrings gånger. Blandas i fodret. I början kan hästen vänjas med mindre dosering.

Dagsdosen 25 g innehåller:
Mannanioligosakkarider (MOS)…………………… 12,5 g
levande jäst, (saccharomyces cervisae)……. 6*10^10 PMY
Selen (organisk) ………………………………………. 0,05 mg
bryggerijäst