Vitamin D3, 600 g

Black Horse

Black Horse D3 är ett kompletteringsfoder för hästar. Produkten har utvecklats för att ersätta den låga D-vitaminhalten i grundfoder, t.ex. hösilage. 

Black Horse-produktserien är tillgänglig hos välutrustade jordbruksbutiker, hästbutiker, hästavdelningar, veterinärer och apotek, samt från förut nämnda nätbutiker.

Black Horse D3-vitamin kan också användas som D-vitaminkälla för hästar som inte får tillräckligt med solljus (användning av hästtäcke). D3-vitamin bildas på hästens hud av solljusets verkan och lagras för kroppens behov till och med för flera månader. D-vitamin fås också t.ex. ur soltorkat hö och kommersiella foderpreparat. D-vitamin behövs då benstommen bildas och vid ämnesomsättningen av kalcium och fosfor. Vid D-vitaminbrist absorberas kalcium inte upp ordentligt från tarmen, vilket leder till att benstommens normala utveckling och funktion förhindras. Den höga halten av kalcium (kalk) i foder förvärrar bristsymptomen. Det är viktigt att se till att hästen inte får f¬era preparat som innehåller D-vitamin samtidigt. En överdos kan orsaka förgiftning. Som maximalt D-vitaminintag kan man räkna ca 3 000 IE/dygn för en fullvuxen häst.

Att beakta vid användningen:
-DOSEN FÅR INTE ÖVERSKRIDAS
- kan användas som kur (under den mörka årstiden)
- får inte användas tillsammans med preparat som innehåller D2-vitamin
Rekommenderad dosering beroende på den övriga utfodringen:
Dos/dag
hästar ………………………………… 10 g
ponnyer ……………………………… 5 g
avelsston ……………………………. 15 g

Näringsämnen i 10 g dagsdosen innehåller:
Vitamin D3 …… 1000 IE
Förvaras på en torr plats, skyddad för solljus