TÄRKEIMMÄT EDUT JA OMINAISUUDET
Lisää veden juontia
Ruoka sisältää paljon raakavalkuaista ja natriumia, mikä auttaa lisäämään veden juontia ja virtsan sekä virtsaamiskertojen määrää.
Matala struviitti RSS -arvo (<1)
Ruoka auttaa virtsan pysymään alikylläisenä struviiteille, jolloin struviitti RSS* -arvo laskee alle yhteen ja struviittikivet pystyvät liukenemaan nopeammin* (tehokkuuden osoittanut Virbac)(1) (2).
*RSS: suhteellinen supersaturaatio (Relative Super Saturation), verrattuna Veterinary HPM U2 Cat-ruokaan.
Paljon EPA- ja DHA-rasvahappoja (omega-3)
Ruokaan lisätty kalaöljy sisältää paljon omega-3-rasvahappoja ja erityisesti EPA- ja DHA-rasvahappoja, jotka auttavat ehkäisemään alempien virtsateiden tulehduksia.
Happamoi virtsaa (pH: 6,0–6,5)*
Kun virtsan pH-arvo on 6,0–6,5, struviitit liukenevat ilman, että oksalaattien muodostumisen riski kasvaa. (tehokkuuden osoittanut Virbac)(2).
Sitoo fosforia
Ruokaan lisätty kitosaani sitoo fosforia ja vähentää sen imeytymistä ruoansulatuselimistöstä sekä eritystä virtsaan.(3)
MUITA ETUJA JA OMINAISUUKSIA
Alhainen kivennäisainepitoisuus*
Ruoka sisältää vähän kalsiumia, fosforia ja magnesiumia, mikä auttaa vähentämään niiden eritystä virtsaan ja struviittien ja oksalaattien muodostumista.
Estää oksalaatteja
Ruokaan lisätty kaliumsitraatti auttaa rajoittamaan kalsiumoksalaattikiteiden muodostumista.
Oksalaatti RSS -arvo <12
Ruoka auttaa virtsan pysymään metastabiilina kalsiumoksalaateille, jolloin oksalaatti RSS-arvo pysyy alle 12:n (tehokkuuden osoittanut Virbac)(2).
Hyvä maistuvuus
Ruoka sisältää runsaasti eläinperäistä raakavalkuaista ja rasvaa, mikä auttaa varmistamaan sen maistuvuuden.
Pakkauskoot 1,5kg ja 3kg
KOOSTUMUS
Kuivattu sian ja siipikarjan valkuainen, perunatärkkelys, hydrolysoitu sian ja siipikarjan valkuainen, eläinrasva, kivennäiset, herneet, härkäpavun kuoret, riisi, sokerijuurikasleike, pellavansiemenet, panimohiiva, kalaöljy, lignoselluloosa, psylliumkuitu (Plantago (L.) spp.), frukto-oligosakkaridit, hydrolysoitu äyriäinen (kitosaanin lähde), kondroitiinisulfaatti, Lactobacillus acidophilus.
ERITYISAINESOSAT/-LISÄAINEET
● Bentoniitti 5 g/kg
● Inaktiv. maitohappobakteereita 7 mg/kg
● Kitosaani 800 mg/kg
● L-karnitiini 540 mg/kg
● Kaliumsitraatti 0,3 %
● Tauriini 2460 mg/kg
Antioksidantit. Ei lisättyjä keinotekoisia väri- tai makeutusaineita.
RAVINTOAINEET
osuus koostumuksesta, %
● Kosteus 5,5
● Raakavalkuainen 44
● Eläin- ja kasvip. raakavalk. suhde 90/10
● Rasva 16
● Kivennäiset 7,5
● Raakakuitu 4
● TUA* 23
● Tärkkelys 15
● Kalsium 0,65
● Fosfori 0,65
● Natrium 1,3
● Kalium 0,7
● Magnesium 0,08
● Kloridi 1,8
● Rikki 0,7
● Metioniini + kystiini 1,5
● Omega-6-rasvahappoja 2,5
● Omega-3-rasvahappoja 1
● EPA+DHA 0,3
● A-vitamiini 17 000 KY/kg
● D3-vitamiini 1700 KY/kg
● E-vitamiini 610 mg/kg
TÄRKEIMMÄT RAVINTOARVOT
● Laskennallinen ME** (kcal/100g)*** 397
● In vivo -mitattu ME** (kcal/100g) 385
● Raakavalk. sulavuus (in vivo; %) 87
● Rasvan sulavuus (in vivo; %) 96
● Energia raakavalkuaisesta (%) 42
● Energia rasvasta (%) 37
● Energia TUA:sta (%) 21
● Raakavalk. ja kal. suhde (g/Mcal) 111
* Typettömät uuteaineet (TUA)
* Typettömät uuteaineet (TUA)
** Muuntokelpoinen energia
*** Laskettu NRC 2006:n mukaan