Biofarmin Tallien Sankarit

 

Biofarmin "Tallien Sankarit"-sarja kertoo henkilöistä hevosten takaa, intohimosta, rohkeudesta ja sisukkuudesta sekä rakkaudesta hevosiin.

Uusimmat videot alimpana.


Sarjan aloittaa Harri Kotilainen, raviohjastaja & -valmentaja.
Harri on vaikuttanut syntymäkunnassaan Saarijärvellä sekä Uuraisilla ja Äänekoskella.
Harrin suurimmat voitot omilla valmennettavilla ovat vuonna 2009 Villimiehen tammakilpailu Helmin Roosa sekä 5 v sh derby Jyväskylä 2016 Äänestäjä. Lainahevosilla Villimiehen tammakisa 2017 Kuunvalon Siru sekä 2017 kylmäveristen PM Välähdys.
Uusia sankareita seuraa joten stay tuned

Toisessa "Tallien sankarit” jaksossa Anna-Kaisa Tenhunen kertoo mietteitään hevosista. Anna-Kaisa Tenhunen pyörittää isänsä Heikki Smolanderin tilalla Tuusniemellä Pohjois-Savossa isoa siitos- ja valmennustallia miehensä ammattivalmentaja Miika Tenhusen kanssa. Tenhusilla on hevosia valmennuksessa parikymmentä kappaletta. Lisäksi tilalla syntyy varsoja sekä omilla että hoidettavilla siitostammoilla.
Anna-Kaisa on myös koulutettu hevoshieroja.

Kolmannessa jaksossa Eläinlääkäri Leena Sinnemaa kertoo työstään hevosten parissa.
Leena Sinnemaa on vuonna 2003 valmistunut hevoseläinlääkäri Mikkelistä. Leena on pitänyt omaa klinikkaa Mikkelin raviradan yhteydessä jo vuodesta 2007. Leenan asiakkaista puolet on ravureita ja loput ratsuja sekä siitoshevosia. Leena kisasi kouluratsastuksessa junnuissa ja nuorissa. Harrastuksenaan Leena valmentaa tällä hetkellä kotonaan kahta ravihevostaan. Leena on myös ohjastanut sekä monte’ että kärrylähdöissä.

 

Vuoden 2017 hevosenhoitajana palkittu Marika Salin on vuorossa Biofarm Tallien Sankareissa.
Vuonna 2008 Kaustisen Ravikoulusta valmistunut Marika tuli suuremmalle yleisölle tutuksi työskennellessään valmentaja Ari-Pekka Pakkasella Hotshot Lucan hoitajana. Marika on pian vuoden verran toiminut Team Ojanperän vahvistuksena Pihtiputaalla Antti Ojanperän ja Jutta Ihalaisen luona.

 

Biofarm Tallien Sankarit 1.kauden viimeinen sankari esittelyssä! -Kuka muistaa "Matte testaa" -videosarjan? Matte, joka urheasti testasi huutokaupattavat Black Horse keppihevoset ja teki niistä luonneanalyysit. Keppihevosista saadut myyntihinnathan luovutettiin lyhentämättöminä HOPE ry:lle. Noin puolitoista vuotta on kulunut siitä tempauksesta. Mitä Matildalle kuuluu nyt?
Biofarm Tallien Sankarit osa 6; Hietasten raviperhe.

Tallien Sankarit toisen kauden aloittaa Hietasten raviperhe Laihialta. Pääosassa nähdään Markku "Faari" Hietanen joka on ajanut kilpaa seitsemällä vuosikymmnellä. ”Faari” on ajanut Hippoksen tilaston mukaan kilpaa 19 930 startissa. Kuin kruununa pitkälle uralle Hietasen ohjastama Akaasia voitti vuonna ravikuningattaren tittelin.

 


Biofarm Tallien Sankarit osa 7; Maini ja Saku Mikkola Sillanpään Oriasemalta

Maini ja Saku Mikkola isännöivät Sillanpään Oriasemaa Längelmäellä. He ovat myös hyvin menestyneiden Stonecapes lämminverihevosten ja Kiviniemen suomenhevosten kasvattajia.Annetaan Mainin ja Sakun kertoa lisää :)

 Biofarm Tallien Sankarit Osa 8; Pauli Raivio ravivalmentaja ja maanviljelijä

Pauli Raivion menestystalli sijaitse Hankasalmen Säkinmäellä. Erityisesti menestyvistä suomenhevosista tunnettu Raivio valmentaa hevosiaan kotitilallaan idyllisessä maaseudun rauhassa. Apunaan hänellä on Ritva-vaimo ja tytär Laura, joka avustaa tallitoimissa vanhempiaan vuorotyönsä lomassa. Vuosi 2019 oli Raiviolle ikimuistoinen. Tähen Toivomus kruunattiin ravikunikaaksi Lahdessa ensimmäisellä yrittämällä ja Pauli äänestettiin sanomalehti Keskisuomalaisen lukiaäänestyksessä vuden Keskisuomalaiseksi päihittäen mm. huutokauppakeisari Aki Palsanmäen. Kesä 2020 on ollut kiireinen sillä tallin ykköshevoset Tähen Toivomus ja Ellin Sisu ovat suosittuja siitosoreja, tällä hetkellä siemennettyjä tammoja on yhteensä ainakin 90.

 
Biofarm Tallien Sankarit osa 9: Evartti ja Team Ojanperä

Evartti, tuo sisukas suomenhevosori Pihtiputaalta, on pääosassa Biofarm Tallien Sankareden yhdeksännessä jaksossa. Team Ojanperän Antti ja Jutta kertovat meille kuinka periksiantamattomuudella ja päättäväisyydellä Evartti nousi takasin huipulle. Enjoy :)

 

 

Biofarm Tallien Sankart osa 10: Tapio Perttusen päivä

 Tapio Perttunen ei ole ainoastaan ravivalmentaja, hän on myös ohjastaja ja hevoskasvattaja. Tapio on ohjastanut yli 48 000 ravilähdössä ja hänelle on kertynyt ravivoittoja yli 5700 kpl. Seurasimme Tapsaa aamusta iltaan, Orimattilan hevoskylästä Jokimaan raviradalle ravi-iltaan.
Luonnollisestikin Tapio Perttunen on meidän Tallien Sankari. Tervetuloa Tapsan päivään!