Zn 1 kg

Black Horse

Black Horse Zn on sinkkiä, kuparia, mangaania ja rautaa sisältävä täydennysrehu hevosille.

 

Pakkaukset: 1 kg ja 4 kg

Black Horse-tuotesarjaa on saatavilla hyvin varustelluista maatalouskaupoista, hevostarvikeliikkeistä, hevososastoilta, eläinlääkäreiltä ja apteekeista sekä edellä mainittujen verkkokaupoista

Black Horse Zn sisältää sinkin lisäksi myös kuparia, mangaania ja rautaa hevoselle. Tuote on suunniteltu korvaamaan hevosten perusrehujen alhaiset sinkki-, kupari- ja mangaanipitoisuudet, esim. heinässä näiden hivenaineiden pitoisuudet ovat usein melko alhaiset.

Hivenaineet osallistuvat elimistössä mm. raudan imeytymiseen, joten niiden puute voi olla syynä veren alhaisiin rauta-arvoihin. Puutosoireita ovat myös mm. huono peitinkarva, vaikeasti paranevat haavat, ihon kutina, nuoleminen ja yleinen väsymys. Black Horse Zn täydentää hevosen perusruokintaa, jotta ravintoaineiden saanti olisi tasapainossa.


Tuotetta syötetään joko kuureina (20 g) tai päivittäin (10-20 g). Sekoitetaan rehun joukkoon. Säilytys kuivassa paikassa, suojassa auringonvalolta.

Koostumus

Päiväannos 20g sisältää, 
Sinkkiä       500 mg
Mangaania  400 mg
Kuparia       125 mg
Rautaa       400 mg

Sisältää mittalusikan = 15 g. Annostus laskettu n. 500kg hevosen mukaan.

 Sinkki (Zn) kuuluu tärkeimpiin hivenaineisiin hevosen ruokinnassa yhdessä raudan, kuparin ja seleenin kanssa.

  • Kivennäisten ja hivenaineiden saanti on oltava tasapainossa. Sinkin tehtävät ovat monenlaiset. Se liittyy hevosen energia-aineenvaihduntaan, hormonitoimintaan, edesauttaa A-vitamiinin toimintaa, tehostaa haavojen paranemista ja ennen kaikkea se on välttämätön normaalille kasvulle ja luuston muodostumiselle.

  • Ilman sinkin lisäannostusta hevoselle syntyy helposti puutosoireita joita ovat mm huono ruokahalu, selittämätön väsyminen ja kasvun hidastuminen. Hevosen kutina, ihovauriot. karvanlähtö sekä nuoleminen ovat myös usein merkkejä sinkin puutteesta. Sinkin yliannostusoireita ei helposti synny ja sen parhaita lähteitä ovatkin kivennäisrehut sekä lisäravinteet. Heinässä ja kaurassa sinkkiä esiintyy melko niukasti. Pellavansiemenissä ja oluthiivassa sitä esiintyy runsaammin. Hevosen päivittäinen sinkin tarve on 500-600 mg/päivä rasituksesta riippuen ja varsan tarve 300mg/pv.

  • Black Horse Zn sisältää sinkin lisäksi kuparia, mangaania sekä rautaa oikeissa suhteissa. Päivittäinen 10- 20 g annos Black Horse Zn täydentää hevosen perusruokintaa ja takaa näiden ravinteiden tasapainoisen saannin.