Serene Um: Pois ahdistus ja pelko

Serene-UM valmistetta on käytetty Euroopassa vuosikausia tyynnyttämään pelokkaita lemmikkejä ilotulituskauden aikana. Monet lemmikkimme ovat erittäin peloissaan ilotulitusten aikana, mutta ymmärrämmekö me miksi, ja miten me voimme heitä auttaa?

Mitä pelko on?
Pelko on luonnollinen suojautumis- ja selviämisreaktio. Koirat oppivat pelkäämään, mutta tyypillinen koira oppii nopeasti myös olemaan pelkäämättä. Tämä tapahtuu usein huomaamattamme; koiramme säikähtää jotakin uutta, mutta tottuu siihen pian ja on kohta kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan. Pelkoon liittyvät reaktiot kuten vapina, allekastelu tai kuolaaminen saattavat olla hyvin ahdistavia eläimelle itselleen. Eläin stressaantuu tilanteesta lisää, jolloin reaktio samaan pelkoa aiheuttavaan tekijään on seuraavalla kerralla pahempi.

Miten Serene-UM toimii?
Serene-UM on luontainen täydennysravinto. Se sisältää ainesosia jotka maksimoivat elimistön serotoniinin tuotantoa. Serotoniini on keskushermostossa esiintyvä mieltä tasapainottava aine. Elimistö siis itse tuottaa serotoniinia ravinnon mukana saamistaan ainesosista. Juuri nämä ainesosat ovat Serene-UM valmisteen perusta. Serotoniini on mukana myös elimistön muiden mielihyvää tuottavien aineiden vapautumisessa. Esimerkiksi koiraa, joka ei arvosta palkitsemista tarpeeksi, on vaikea kouluttaa, koska palkitsemisen tuottama mielihyvä ei ole tarpeeksi suuri ja siten oppimista motivoiva. Serene-UM sopii siis erinomaisesti myös näille eläimille lisäämään palkitsemiseen liittyvää tyydytystä, ja siten motivoi oppimaan tehokkaammin.

Sara Whittaker on johtava englantilainen eläinten käyttäytymistieteen asiantuntija. Serene-UM saa Saralta kiitosta:

”Serene-UM is the perfect, natural answer to calming hyperactive pets or pets who stress easily. Serene-UM has been used to help modify and adjust behavioral problems amongst animals, as part of an integrated program.”

Englannissa ja Walesissa suoritetussa 444 eläinlääkäriä käsittäneessä kyselyssä lähes puolet vastanneista joutuivat tekemisiin ilotulituksista kärsivien eläinten kanssa edellisen vuoden aikana. Näistä eläimistä (yhteensä 4835 eläintä) lähes 90 % oli koiria, joista monille jouduttiin määräämään rauhoittavia lääkkeitä.

Saran ohjeet ilotulitusten varalta ovat seuraavat:
Kaikki lemmikit mutta erityisesti koirat: Jätä kaikki pelon merkit huomioimatta. Älä lohduta eläintä sillä se lisää pelkoreaktiota. Tällöin eläin uskoo että pelkoon on myös aihetta.
Lemmikit jotka ovat hämmentyneitä tai lievästi peloissaan: Anna Serene-UM valmistetta suositellun annostelutaulukon mukaan, aloittaen muutama päivä ennen ilotulitusta.
Lemmikit jotka ovat selvästi peloissaan: Aloita Serene-UM kuuri annosteluohjeen mukaisesti 3-4 viikkoa ennen ilotulituksia. Lisää annostelua tarpeen mukaan ilotulitusten aikana tai koska tahansa stressiä aiheuttavien tilanteiden yhteydessä.

MUISTA – ELÄIMET OVAT YKSILÖLLISIÄ TUNTEIDEN SUHTEEN AIVAN KUTEN IHMISETKIN!

Serene-UM käyttö muissa tilanteissa:
Serene-UM on tehokas apuväline korjaamaan käyttäytymisongelmia yhdistämällä sen käyttö palkitsemiseen liittyvään kouluttamiseen ja käyttäytymisterapiaan. Kuten todettu, koirillakin on tunteet. Seuraavat tunnetilat aiheuttavat suurimman osan lemmikkiemme käytösongelmista: yliaktiivisuus, masennus, aggressiivisuus, ahdistus, stressi, hermostuneisuus, pelko ja turhautuminen.

Useimmat lemmikkiemme käytösongelmat muuttuvat käytöstavoiksi nopeasti ja niiden korjaaminen saattaa olla hankalaa. Serene-UM auttaa kontrolloimaan ongelman aiheuttavaa tunnetilaa, joka muutoin voi vahvistaa ongelmakäyttäytymistä. Näin opittu huono käytöstapa voidaan korjata opettamalla uudelleen tai käyttäytymisterapialla. Monissa tapauksissa Serene-UM on oiva apuväline tehostamaan opetusta.

Serene-UM saattaa auttaa lemmikkiäsi myös esimerkiksi seuraavien ongelmien yhteydessä: turha haukkuminen, sisäsiisteyden puute, yliaggressiivisuus, rauhattomuus yöllä, eroahdistus, huono keskittymiskyky, pakkomieleinen käytös, merkkailu, suru, ilottomuus, matkapahoinvointi, sairauksista toipuminen. Myös erilaiset tapahtumat tai muuttuvat tilanteet aiheuttavat lemmikeille ongelmia, jolloin Serene-UM voi olla suureksi hyödyksi. Tällaisia ovat esimerkiksi muutto, matkustaminen, joulunaika tai lapsen syntyminen.

Sivuiltamme löydät tuote- ja annostelutietoa Serene-UM valmisteista.

Serene-UM tipat sopivat erittäin hyvin myös kissoille, marsuille, hamstereille, rotille ja linnuille.