B-vitamiini 3kg

Black Horse

Oluthiivaa, magnesiumia ja B-vitamiineja sisältävä täydennysrehu hevosille.

 

Black Horse-tuotesarjaa on saatavilla hyvin varustelluista maatalouskaupoista, hevostarvikeliikkeistä, hevososastoilta, eläinlääkäreiltä ja apteekeista sekä edellä mainittujen verkkokaupoista.

Pakkaukset: 800 g ja 3 kg

Sisältää yleisimpiä B-vitamiineja, joita tarvitaan lihasten ja hermoston toimintoihin sekä energiantuotantoon. Black Horse B-vitamiinivalmistetta voidaan käyttää täydentämään hevosen perusruokintaa, jotta ravintoaineiden saanti olisi tasapainossa. Tuote sopii lisärehuksi kaikenikäisille hevosille. Tuotetta voidaan syöttää päivittäin tai kuuriluontoisesti. Sekoitetaan rehun joukkoon.

Koostumus:

  • Oluthiiva
  • magnesiumoksidi
  • piimaa
  • vitamiiniseos

Annostus/ päivä

Hevoset 20 g
Varsat 10 g

Päiväannos 20g sisältää

magnesiumia 3600mg
koliini 200mg
niasiini 90mg
B1 vitamiinia 90mg
B2 vitamiinia 85mg
B6 vitamiinia 40mg
B12 vitamiinia 0,3mg


TÄÄLLÄ LISÄTIETOA B-VITAMIINEISTA.

Black Horse B-vitamiinin B-vitamiinit ja niiden tehtävät:
Koliiini on välttämätöntä rasva-aineenvaihdunnalle ja myös rasvaliukoisten vitamiinein hyväksikäytölle. Lisäksi se on hyvä suoja-aine maksan toiminnalle. Niinikäään sitä tarvitaan hevosen hermoston toimintaan.

B3-vitamiini eli niasiini on sekin välttämätön hiilihydraattien ja valkuiaisaineiden aineenvaihdunnoille. Lisäksi sitä tarvitaan hevosen verenkierron ja hermoston toimintaan. Tryptofaani-aminohappo voi muuttua elimistössä niasiiniksi, mikäli B1-, B2- ja B6 vitamiineja on samanaikaisesti riittävästi paikalla.
B1-vitamiini, elia tiamiini. B1-vitamiinia tarvitaan hiilihydraateista saatavan energian hyväksikäyttöön. Puutosoireita esiintyy yleisimmin hevosilla, joilla energian tarve on suuri. B1:tä tarvitaan lisäksi hervoston toimintaan sekä valkuaisaineenvaihduntaan. Tiamiinin puutosoireet näkyvät ennenkaikkea lihasten kipeytymisenä kovassa rasituksessa (energia-aineenvaihdunnan välituotteita kertyy lihaksiin) ja ennen pitkää jopa lihaskramppeina ja liikkumisvaikeuksina. Myös muita oireita ovat ruokalhaluttomuus, laihtuminen ja hermostohäiriöt.
B2-vitamiini eli riboflaviinilla on tehtäviä solujen energia-aineenvaihdunnassa. Lisäksi se on välttämätön hevosen iholle, karvapeitteelle, limakalvojen toiminnoille (vastustuskyky), silminen ja kavioiden terveydelle sekä valkuaisaineenvaihdunnalle.
B6-vitamiini eli pyridoksiinin tehtävät ovat edistää ravinnon imeytymistä sekä valkuais- ja rasva-aineenvaihduntaa. Sitä tarvitaan myös hevosen elimistön nestetasapainon säätelyyn, hermoston hyvinvointiin, ihon terveenä pysymiseen, vasta-aineiden muodostumiseen sekä glykogeenin vapauttemiseen (energiaa hevosen kilpailusuorituksessa). B6-vitamiinia tarvitaan myös niasiinin ja foolihapon muodostuksessa ja se ehkäisee näiden välityksessä hevosella anemian syntyä. B6-vitamiini onkin hevosen yksi tärkeimmistä B-ryhmän vitamiineista.
B12- vitamiini eli kobalamiini on välttämätön punaisten verisolujen valmistukseen ja uusiutumiselle. Sitä tarvitaan myös hermokudoksen toimintaan sekä valkuaisaineenvaihduntaan. B12-vitamiinin yhtenä ainesosana on koboltti-niminen hivenaine, joten puutosoireita saattaa syntyä myös koboltin puutteesta. Vitamiinin imeytyminen on lisäksi riippuvainen ns. sisäisestä tekijästä, jota esiintyy hevosen mahanesteessä. Erityishäiriöt mahantoiminnassa (esim. mahahaava) voivat näin ollen nekin aiheuttaa puutosoireita.