D3-vitamiini jauhe 600 g

Black Horse

Black Horse D3 on täydennysrehu hevosille.
Tuote on suunniteltu korvaamaan perusrehujen
esim. säilöheinän, alhaista D-vitamiinipitoisuutta.

Black Horse-tuotesarjaa on saatavilla hyvin varustelluista maatalouskaupoista, hevostarvikeliikkeistä, hevososastoilta, eläinlääkäreiltä ja apteekeista sekä edellä mainittujen verkkokaupoista.

 

 

 

Black Horse D3 -vitamiini soveltuu myös käytettäväksi D-vitamiinin lähteenä hevosille, jotka eivät saa riittävästi auringonvaloa (loimitus).

D3-vitamiinia muodostuu hevosen iholla auringonvalon vaikutuksesta, sitä varastoituu elimistön tarpeisiin jopa useiksi kuukausiksi. D-vitamiinia saadaan myös esim. auringossa kuivatusta heinästä ja kaupallisista rehuvalmisteista. D-vitamiinia tarvitaan luuston muodostumisessa sekä kalsiumin- ja fosforin aineenvaihdunnassa. D-vitamiinin puutteessa kalsium ei imeydy kunnolla suolistosta, minkä seurauksena luuston normaali kehitys ja toiminta estyvät. Rehun runsas kalsiumin (kalkin) määrä pahentaa puutosoireita. On tärkeää huolehtia että hevoselle ei syötetä useita D-vitamiinia sisältäviä valmisteita samanaikaisesti.

Yliannostus saattaa aiheuttaa myrkytyksen, turvallisena D3-vitamiinin saantirajana voidaan pitää aikuisella hevosella n.3000 IU/vrk.

Koostumus: ohrajauho

Ravitsemukselliset lisäaineet
D3-vitamiini  …… 1000 IU / 10 g ……… 100 000 IU / 1 kg

Käytössä huomioitavaa:

  • ANNOSTUSTA EI SAA YLITTÄÄ
  • kuuriluontoiseen käyttöön (pimeä vuodenaika)
  • käyttö yhdessä D2-vitamiinia sisältävien valmisteiden kanssa on kielletty

Annostelusuositus muusta ruokinnasta riippuen:
hevoset ....................... 10 g /pv
ponit ............................. 5 g /pv
siitostammat ................. 15 g /pv

1 MITTA = n. 10 g