Black Horse goes hevoset -messut Tampere!

 

Keskustelupaneeli Black Horse ohjelmalavalla E-hallissa 9.4. klo 12.30-13.30
”Ruokinta kilpailukauteen valmistautumisessa: ravuri vs. ratsu, onko eroja?”

 
Alla osallistujaesittelyt:

Maria Astikainen

pyörittää yhdessä Hollantilaissyntyisen avopuolisonsa kanssa Pohjois-Savossa Spring Ranchilla Mawesternriding yritystään joka on erikoistunut lännenratsastukseen. Maria valmentaa sekä kouluttaa hevosia omalla tilallaan sekä ympäri Suomea. Marian omat hevoset ovat quarter-, paint- tai appaloosahevosia. Valmennettavista löytyy kaiken rotuisia hevosia ja poneja. Maria kisaa pääasiallisesti reiningissä. Hän on FEI:n maailman rankingissa paras suomalaisratsastaja. Hän on edustanut Suomea kahdesti MM-kisoissa sekä on monikertainen SM-mitalisti. Harrastuksiin kuuluu lumilautailu ja sukeltaminen.

 

Arnella Nyman

on askellaijratsastaja, sekä Suomen nuorin talliyrittäjä. Viime vuonna kandidaatiksi aikuis- ja yleiskasvatustiedealalta valmistunut Arnella jatkaa opintojaan maisteriksi. Hän emännöi Sipoossa Stall Hagalund nimistä tilaa yhdessä avopuolisonsa kanssa. Arnella valmentaa omia asiakkaitaan sekä käy muualla valmentamassa. Arnellalla on 25 kpl SM-mitalia eri luokista, yksi MM pronssi mitali nelikäynninkombinaatiossa, yksi MM pronssi mitali Töltti T.2, yksi PM hopea sekä yksi PM pronssi Töltti T.2. Omia Islanninhevosia tallissa on kolme ja loput ovat asiakkaiden.

 

Antti Ojanperä

on noussut muutaman viime vuoden aikana maamme eturivin valmentajiin. Meriitteihin kuuluvat v. 2015 Jokivarren Kunkun ravikuninkuuden lisäksi useat suurkilpailumenestykset. Team Ojanperä menestyy sekä suomenhevosilla että lämminverisillä. Antti on ahkera valmentaja jolla on myös kokemusta hevoskimppojen muodostamisesta.

Jutta Ihalainen

on Antin puoliso, ahkera valmentaja ja kuuluu myös maamme naisohjastajien parhaimmistoon. Jutta hallitsee myös kengityksen. Jutan hevostaito periytyy ravivalmentaja-isältään Martilta sekä isoisältään Jaska Ihalaiselta, joka on tunnettu pihtiputaalainen hevosmies ja taitava kengittäjä. Yhdessä Antti ja Jutta muodostavat Team Ojanperän joka valmentaa parin tusinan hevosmäärää Pihtiputaan Luomalanrannassa.

 

Leena Sinnemaa

 vuonna 2003 valmistunut hevoseläinlääkäri Mikkelistä. Leena on pitänyt omaa klinikkaa Mikkelin raviradan yhteydessä jo 10 vuotta. Leenan asiakkaista puolet on ravureita ja loput ratsuja sekä siitoshevosia. Leena kisasi kouluratsastuksessa junnuissa ja nuoressa. Harrastuksenaan Leena valmentaa kahta omaa ravihevostaan. Leena on myös ohjastanut sekä monte’ että kärrylähdöissä.Jouko Tarvainen

on Saarijärven shamaani, hevoskuiskaaja ja ravivalmentaja. Lisänimet on ansaittu monipuolisella hevostoiminnalla, mm. hevossaunotuksen ja uittovalmennuksen asiantuntijana. Ravivalmennuksessa suurin meriitti on vuoden 2009 ravikuninkuus Patrikin Muistolla Lappeenrannassa. Hevosalan kokemus on hankittu erityisesti vanhemman polven perimätietoa tutkimalla ja oman hevosvalmennuksen näihin oppeihin nykyaikaan soveltamalla.

 

Keskustelupaneelin juontajana toimii

Sonja Julkunen

on MTV Sportin ravitoimittaja ja –juontaja. Sonja nähdään mm. keskiviikkoisin Vermossa Toto65-ravien varikkotoimittajana ja voittajahaastattelijana. Hän on myös koulutuksen käynyt hevoskimpan vetäjä. Sonjan hevosharrastuspolku ratsastustunneista ja raviponeista on tähän mennessä kulkenut oman lämminveriravurin BWT Lovestoryn omistaja-valmentajaksi. Eikä harrastus ole jäänyt vain valmentamiseen – Sonja on päästellyt hevosellaan raveissa kilpaakin.