Black Horse uutuudet ja Chiaa

Black Horse Energiarae ja Malto uutuuksina

Hevosen ravinnon energiantarve kasvaa suorituksen fyysisen rasituksen määrän kasvaessa. Lisääntyvä energiantarve nostaa rehuannoksen kokoa, jolloin suositellaan että osa väkirehusta korvataan energiapitoisilla kasviöljyillä tai –rasvoilla. Biofarmin Black Horse Energiarae on jauhemainen kasvirasvapohjainen täydennysrehu, jolla voidaan vastata kilpahevosten lisääntyvään energiatarpeeseen.

Hevosen päivittäisestä energiantarpeesta osa voidaan korvata energiapitoisella kasvirasvalla. Rasvat hajoavat hevosen ohutsuolessa lähes täydellisesti. Hevoset hyötyvät rasvalisästä kaikentyyppisessä rasituksessa, mutta erinomaisesti ne sopivat kilpahevosten ruokintaan.

Black Horse Energiarae on kasvirasva kätevässä raemuodossa.

Black Horse Energiarae on kasvirasva kätevässä raemuodossa.

Black Horse Maltoa voidaan käyttää ennen ja jälkeen suorituksen energiavarastojen täydentämiseen.

Black Horse Maltoa voidaan käyttää ennen ja jälkeen suorituksen energiavarastojen täydentämiseen.

Rasvojen käyttö säästää lihasten glykogeenivarastoja hidastaen samalla veren sokeripitoisuuden laskua, mikä auttaa kestävyyden parantamiseen raskaissa suorituksissa. Black Horse Energiarae ei sisällä väkirehujen tavoin tärkkelystä, joten se soveltuu myös hevosille, jotka kärsivät lihasongelmista (esim. lihasjäykkyys, liikuntahaluttomuus) ovat kaviokuumeherkkiä, toipilaita, laihoille tai ikääntyneille hevosille.

Energiarae on nimensä mukaisesti rae muodossa, joten sen syöttäminen hevoselle ei ole yhtä sotkuista kuin perinteisten nestemäisten rasvojen. Hevosen rasituksesta riippuen Energiaraetta suositellaan päivittäin käytettäväksi reilusta 50 grammasta 250 grammaan asti. Energiaraetta myydään kuuden kilon pakkauksissa. Lue lisää…

 

Malto valmistautumiseen ja palautumiseen

Raskaaseen fyysiseen suoritukseen valmistautumiseen ja siitä palautumiseen on kehitetty Black Horse Malto. Maissitärkkelyksestä valmistettu maltodekstriiniä sisältävä rehu sekoitetaan kostutettuna muiden rehujen joukkoon. Maltodekstriini imeytyy nopeasti täyttäen hevosen energiavarastot.

Black Horse Malto auttaa hevosta palautumaan suorituksesta nopeammin hiilihydraattien nopean imeytymisen ansiosta. Rehua voi antaa muutamaa tuntia ennen rasitusta, jolloin se tukee hevosen hiilihydraattien saantia suorituksen aikana.

Maltoa ei ole tarkoitus käyttää osana säännöllistä ruokintaa vaan sitä lisätään ennen ja jälkeen urheilusuorituksen kostutettuna muun ruokinnan yhteydessä annettavaksi sadan gramman verran. Black Horse Maltoa myydään neljän kilon pakkauksissa. Lue lisää…

 

Chiaa myös

Biofarmin valikoimasta löytyy jatkossa myös Chian siemeniä.Biofarmin tuotevalikoimaan kuuluu jatkossa myös hevosille syötettävät Chia-kasvin siemenet. Chian siemen on tunnettu sen sisältämästä rasvasta, proteiinista, kuidusta ja hivenaineista. Chian siemenet turpoavat noin 9 –kertaisesti painoonsa nähden, mutta niitä voi syöttää joko sellaisenaan rehuun sekoitettuna tai veteen turvotettuna. Siemeniä suositellaan annettavaksi kuuriluontoisesti noin desilitran kokoisissa päiväannoksissa. Lue lisää…

 

Suomalainen Biofarm Oy kehittää, valmistaa ja markkinoi tuotteita, jotka ylläpitävät ja parantavat eläinten hyvinvointia, terveyttä sekä elinympäristöä.